Vålerenga best i Vallhall

Et offensivt Vålerenga-lag vant 2-1 over Stabæk i lørdagens treningskamp. Se høydepunkt her!

1064 tilskuere hadde tatt turen til Vallhall lørdag ettermiddag, og de fremmøtte fikk se et offensivt Vålerenga-lag angripe Stabæk fra start.

Se intervju med Ronny Deila her

Allerede etter fem minutters spill hadde Simen Juklerød hatt et skudd i stolpen, og ellers flere gode innlegg fra sin høyre kant-posisjon.

Vålerenga sto høyt med hele laget, og nekta Stabæk tid med ballen. Det førte ofte til gunstige brudd og flere gode overgangsmuligheter.

Gjestene fra Stabæk spilte seg mer inn i kampen etter Vålerengas solide åpning, og etter 17 minutter kom gjestenes første avslutning mot mål.

Tidligere Vålerenga-spiller Moussa Njie la ballen ut 45 grader. men forsøket fra Luk Kassi gikk over tverrliggeren.

Saken fortsetter under bildet

1064 tilskuere fikk se god, offensiv fotball i Vallhall lørdag ettermiddag (Foto: Vålerenga Fotball)

Strålende Agyiri

Ernest Agyiri spilte andreomgangen mot Djurgården og strålte fra sin midtbaneposisjon, og unggutten fortsatte de gode prestasjonene i lørdagens oppgjør mot Stabæk.

Etter 22 minutter satte han inn kampens første mål.

Magnus Retsius Grødem dro seg forbi flere Stabæk-spillere før ballen til slutt havna hos Agyiri på snaut 16 meter. På direkte satte 18-åringen ballen elegant ned i venstre hjørne, utagbart for Mandé Sayoba i Stabæk-buret.

To kjappe

Ohi Omoijuanfo utligna for gjestene på lekkert vis kort tid etter Vålerengas første scoring, men Grødem ville det annerledes og sendte Vålerenga i føringene igjen på corner kun to minutter senere.

Etter mye klabb og babb i feltet havna ballen til slutt opp i beina på venstrekanten, som hadde få problemer med å sette den i mål fra kloss hold.

Etter en svært underholdene første halvtime roa det seg litt mer ned det siste kvartere, og Vålerenga gikk til pause med ledelsen 2-1.

Ronny Deilas menn spilte en god førsteomgang, og fortsatte det aggressive presset også etter hvilen. Simen Juklerød testa skuddfoten etter 50 minutter, og tvang Mandé Sayoba ut i full strekk.

Det samme gjorde Grødem like før timen var spilt i Vallhall, men også hans forsøk fikk Stabæks sisteskanse slått til corner.

Stor Stabæk-sjanse

Stabæk yppa seg på venstrekanten ved et par anledninger, og bæringenes nysignering fra Belgia, Tortol Lumanza Lembi, sendte et innlegg tvers igjennom hele Vålerengas 16-meter. Heldigvis for vertene var det ingen av Toni Ordinas menn som nådde frem.

Lindkvist tilbake

Rasmus Lindkvist har slitt med sykdom den siste måneden, men lørdag ettermiddag var han endelig tilbake på banen da han erstatta prøvespiller Razak Nuhu 20 minutter før slutt.

Også Thomas Elsebutangen fikk sine første A-lagsminutter for året i lørdagens treningskamp, og unggutten var svært nære ved å øke ledelsen like før slutt.

Spissen rakk ballen før Stabæks keeper etter et gjennomspill fra Magnus Retsius Grødem, men touchen ble litt for lang og avslutningen havna i nettveggen fra nærmest død vinkel.

Ingen av lagene fant veien til nettmaskene etter hvilen, og dermed endte årets første eliteserieduell med en fullt fortjent seier til Vålerenga.