fagermo_portugal_Foto Kristian Eriksen

Seier 2-1: To i krysset!

Dag Eilev Fagermos trenerdebut endte med seier etter perlescoringer i krysset av både Deyvver Vega og Magnus Lekven! Her er vårt kampreferat.

Vålerenga spilte første omgang med en sentrallinje kun bestående av unggutter, med unntak av Abu. De klarte seg bra, men det ble en omgang der vi i perioder ble liggende lavt, og det var Häcken som kom til de fleste sjansene.

Kampen startet forholdsvis rolig, men etter sju minutter skapte svenskene kampens første sjanse. Bengtsson fikk et fint innlegg som han satte utenfor. Et minutt senere var det Vålerengas tur til å komme rundt på kanten, men Vålerengas angripere fikk ikke avsluttet mot mål. Bengtssom er farlig frempå igjen etter elleve minuter, men skuddet fra tjue meter gikk utenfor.

Svenskene tar ledelsen

Kampen fortsatte å være rimelig jevn, men det var svenskene som kom til sjansene. Rundt tjue minutter spilt kom Häcken til tre ganske gode skuddmuligheter, men vår unge keeper Klaesson ryddet opp når det var nødvendig.

Etter halvtimen kom Vålerengas første sjanse, og den var stor! Abu gjenvant ballen høyt etter en frisparsksituasjon, og spilte Peter Michael gjennom. Spissen rundet keeper, men fikk litt skrått hold og velger å legge ut igjen i stedet for å avslutte. Svenskene ryddet til slutt unna.

Häcken tok ledelsen 1-0 etter 36 minutter. Vi mistet ballen litt unødvendig, og svenskene tar ledelsen etter en god overgang. Stillingen holdt seg til pause.

Et helt annet lag etter pause

Vålerenga byttet som planlagt alle spillerne i pausen. Vi startet omgangen friskt, og var mer aggressive når vi presset høyt enn i deler av første omgang. Osame Sahraoui er blant de som har kommet inn, og er en skapende kraft, men det var mange andre som også skulle vise seg frem.

Bård Finne var blant de som tok tak i kampen for Vålerenga, og med et aggresivt midtbaneledd og en hardtarbeidende Vilhalmsson på topp foran seg hadde Bjørdal og unge, lovende Brage Skaret god kontroll foran Haug.

To perlescoringer

Etter 55 minutter kom 1-1 etter et nydelig angrep. Deyver Vega bøyde ballen nydelig i krysset fra 18 meters hold! Tre minutter senere er det nærme etter et flott Borchgrevink-innlegg, men svenskene får med nød og neppe klarert til corner. Den corneren skulle føre til Vålerenga-ledelse!

Magnus Lekven fikk returen fra corneren på drøyt tjue meter, klinte til - og satte 2-1 klint opp i samme kryss som Vega. Nydelige mål!

Fortsatte presset

Vålerenga fortsatte å presse Häcken tilbake i andre omgang. Vi vant ofte ballen, og kampbildet var på mange måter snudd fra første omgang.

Svenskene benyttet muligheten til å bytte en rekke spillere utover i omgangen, uten at det endret vesentlig på kampbildet før det siste kvarteret.

Først etter 77 minutter hadde svenskene sin første målsjanse i omgangen, men oppofrende backspill av Christian Borchgrevink sørget for at spissen ikke fikk ballen i mål. Minuttet senere hadde Nilsson nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne.

Kampen fortsatte med høy intensitet til en treningskamp å være.

Til slutt ender kampen uten flere mål, og dermed ble det seier i den første kampen i Atlantic Cup!