Solid kamp mot serielederen

Vålerenga og Bodø/Glimt spilte uavgjort 2-2 lørdag kveld. Les kampreferat her!

Vålerenga fikk en drømmestart på toppkampen mot serieleder Bodø/Glimt da Matthias Vilhjalmsson satte inn 1-0 på corner etter utrolige 58 sekunder.

Gjestene fra nord ga bort en corner direkte fra avspark, og våre menn i kongeblått takket og bukket. Innlegget fra Herolind Shala ble stusset videre av Ivan Näsberg, og på bakre stolpe var Vilhjalmsson på plass og satte ballen kontant i nettet.

Saken fortsetter under bildet.

Vålerenga-jubel etter at Matthías Vilhjálmsson satte inn 1-0 (Foto: Annika Byrde / NTB scanpix)

Eide åpningen, så kontret Glimt

Vålerenga var veldig gode den første halvtimen, og skapte flere store muligheter i tillegg til målet. De gulkledde fra Bodø hadde mer enn nok med å forsvare seg helt til de, nærmest ut av intet, kontret inn utligningen.

Bård Finne kom til en god avslutning etter 35 minutter, men skuddet ble blokkert på streken. Ballen havnet hos Philip Zinkernagel, som med en nydelig crosser fant Jens Petter Hauge på motsatt side. Venstrekanten vant duellen med Christian Borchgrevink, og alene med Kristoffer Klaesson satte han inn 1-1.

Kristoffer Klaesson fortviler etter at Junker har satt inn 2-1 for Glimt (Foto: Annika Byrde / NTB scanpix)

Snytt for straffe og ny kontring

Vålerenga fortsatte å angripe etter gjestenes utligning, og etter 42 minutter skulle Herolind Shala hatt straffe. Kveldens venstreback kom til en god avslutning like utenfor Glimts 16-meter, men forsøket ble stoppet av hånda til Patrick Berg.

Like etter var Norges beste kontringslag på farten igjen, og Jens Petter Hauge gjorde det meste før Eliteseriens toppscorer kunne sette kronen på verket.

Kasper Junker satte inn Bodø/Glimts andre scoring for kvelden like før pause og sørga for at laget hans gikk i garderoben med ledelse.

Store Vålerenga-sjanser

Vålerenga gikk hardt ut fra start i den andre omgangen og selv om de aller største sjansene lot vente på seg, var det hjemmelaget som styrte mye av banespillet.

K P
7 Moss 4 6
8 Lyn 4 5
9 Vålerenga 4 5
10 Ranheim TF 4 4

Omgangens største sjanse kom etter 65 minutter. Innbytter Samuel Adekugbe slo hardt inn foran mål og plutselig sto Matthias Vilhjalmsson alene på fem meter. Spissen klarte ikke helt å få dreisen på avslutningen og Glimts sistesjanse fikk en enkel jobb.

Like etter var det Bård Finne som fikk en mulighet etter innlegg da Aron Dønnum dro seg forbi på høyresiden. Vålerengas nummer elleve klinka til på første berøring, men skuddet gikk like til side for mål.

Sahraoui-raid

Det gode Vålerenga-presset ga til slutt utligning. Osame Sahraoui lovet å by på raid før kampen, og unggutten holdt ord. Først dro han av to mann, før han spilte vegg med Stokke og tredde igjennom Aron Dønnum.

Med en herlig avslutning langs bakken, curla Dønnum ballen i lengste og sørga for 2-2 kvarteret før slutt.

Vålerenga hadde definitivt mest å by på mot slutten, men tross en eventyrlig Sahraoui-sjanse fire minutter før fulltid endte det 2-2 mellom Vålerenga og Bodø/Glimt lørdag kveld.