Sjansesløseri mot effektive Glimt

Vålerenga hadde sine muligheter mot serielederen, men to Glimt-mål før pause sørga for tap på Aspmyra.

Vålerenga yppet seg innledningsvis mot årets suverene serieleder, og allerede etter syv minutter burde Oslos stolthet vært i ledelsen på Aspmyra.

Et strålende press fra Aron Dønnum sørga for at Vidar Örn Kjartansson kom alene med keeper Nikita Haikin, men den så normalt treffsikre islendingen klarte ikke å overliste Glimts sisteskanse.

Glimt i føringen

Vålerenga hang godt med i starten og pressa hjemmelaget høyt, men selv med tur til Italia i beina var gultrøyene vanskelig å stoppe da de satte på turboen.

Som så mange ganger tidligere denne sesongen var Jens Petter Hauge servitør da vertene tok ledelsen etter 19 minutter. Venstrekanten finta seg forbi Christian Borchgrevink og la flatt inn foran mål til en umarkert Kasper Junker. Dansken hadde dessverre få problemer med å sette inn kampens første mål.

Jonatan Tollås Nation og Philip Zinckernagel hadde mange dueller i kampen (Foto: Mats Torbergsen / NTB)

Nådeløse

Kun to minutter etter scoringa fikk Kjartansson en eventyrlig mulighet til å revansjere missen tidlig i omgangen, men igjen var siktet feilinnstilit da innlegget fra Samuel Adekugbe fant spissen i boksen.

Vålerenga kom seg til flere gode muligheter i den første omgangen, men evna ikke å sette ballen mellom stengene. Det gjorde derimot Glimt, og etter 38 minutter sto det 2-0.

Morten Ågnes Konradsen fikk stå alene å prikke et innlegg inn i boksen, og der hadde Philip Zinckernagel løpt seg fri fra Jonatan Tollås Nation. Spissen hadde ingen problemer med å heade inn sitt 14. mål for sesongen, og Glimts andre i kampen.

Like før pause var Aron Dønnum kun en redning på strek unna å skru inn en corner, men Ulrik Saltnes sto på rett plass og sørga for at hjemmelaget kunne ta med seg en 2-0-ledelse inn i garderoben.

Strafferedning

Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med prestasjonen før pause, men han og gutta fikk en grusom start på den andre omgangen. Samuel Adekugbe skulle bare heade tilbake til Kristoffer Klaesson, men den lukta Kasper Junker og fikk en tå på ballen før Vålerengas sisteskanse.

Dommer Tore Hansen var aldri i tvil og pekte på ellevemetersmerket. Jens Petter Hauge gikk frem for å ta straffen, men Klaesson valgte rett side og redda både den og returen fra Junker.

Kristoffer Klaesson reddet sin andre straffe for året i søndagens kamp mot Bodø/Glimt (Foto: Mats Torbergsen / NTB)

Spill mot ti mann

Vertene måtte klare seg med ti mann de siste 25 minuttene da Marius Lode fikk direkte rødt kort. Midtstopperen fikk en fortjent tidlig dusj da han kasta seg inn med knottene først i duell med Henrik Bjørdal.

Med spill mot ti mann pressa Vålerenga på for scoring, og med snaue 20 minutter igjen på klokka fikk Kjartansson sin tredje store mulighet i kampen. Islendingen ble spilt lekkert igjennom av en god Henrik Bjørdal, men med høyrefoten satte spissen skuddet like utenfor stolpen.

Både Matthias Vilhjalmsson og Bård Finne ble bytta inn i jakta på redusering, men Glimt holdt tett selv med én mann mindre og kunne dra i land sin niende hjemmeseier for året.

Neste kamp for Vålerenga er hjemmemøtet med Mjøndalen førstkommende lørdag. Er du en av sesongkortinnehaverne som ikke har fått sett Vålerenga live i år, kan dette bli kampen. Les mer her!