Näsberg: – På tide med tre poeng!

Vålerengas nyeste stopperkjempe, Ivan Näsberg, kribler av iver og gleder seg til å møte Strømsgodset søndag.

Vålerenga har ikke vunnet borte mot Strømsgodset siden 2014, og har bare én seier på Marienlyst Stadion siden 2009. Den statistikken er til for å brytes, sa stopperbauta Ivan Näsberg etter onsdagens treningsøkt på Intility Arena.

– Jeg tror det blir som de fleste oppgjørende mot Godset. Det er en kul kamp å spille med mye fart. Vi har ikke vunnet der på lenge så da er det på tide å ta tre poeng!

Måten Vålerenga skal gjøre det på, annet enn å score flere mål enn drammenserne, er klar ifølge Näsberg:

– Vi må være tro mot den spillestilen vi har lagt opp til nå. Vi må først og fremst spille bra defensivt, ligge kompakt, ha tette avstander og flytte bein. Offensivt må vi bare slippe oss løs og tørre å spille på det vi er gode på.

Skuffet etter Kristiansund

Saken fortsetter under bildet. 

Ivan Näsberg Kristiansund_Spx
Kristiansunds Sondre Sørli og Vålerengas Ivan Näsberg. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Mot Kristiansund slapp Vålerenga inn det første målet, noe som gjorde at gjestene kunne ligge bakpå og satse på kontringer. For en forsvarsspiller som Näsberg er det noe de er klar over kan skje mot Godset også.

– Man må være på tå hev hele tida. Man må følge med hvert eneste sekund. Selv om det ikke skjer så mye rundt deg må man alltid være «på». Da gjelder det å holde kommunikasjonen oppe og i hvert fall i de bakre rekkene.

Om 1-1-kampen på Intility Arena sist, var 23-åringen som de fleste andre på laget småskuffet at de ikke klarte å ta tre poeng.

– Vi mangla litt sprut i beina av forskjellige årsaker. Vi mangla fart og så er det lenge siden vi spilte en gjeldende kamp. Men det er ingen unnskyldning. Vi burde prestert litt bedre, men det får vi ta igjen mot Godset.

Fornøyd med kollegaen

Saken fortsetter under bildet.

Ivan Näsberg Kristiansund_kb
Kristiansund måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Näsberg. Foto: Kenneth Berger.

Både Näsberg og stopperkollega Johan Lædre Bjørdal kom godt ut av evalueringen etter Kristiansund-kampen, og det er ingen tilfeldighet skal vi tro Näsberg.

– Jeg synes det har gått bra. Han er en rutinert spiller som vet hva han holder på med så det er enkelt å spille med ham. Jeg synes vi har spilt bra sammen, vi har bra kommunikasjon og vi tenker på samme måte.

Ingen undervurdering

Strømsgodset ligger sist på tabellen med ti poeng på 16 kamper og har bare vunnet to kamper denne sesongen. Et typisk bananskall, vil flere Vålerenga-supporter si, men Vålerenga-supporter Näsberg er innstilt på å ikke gi det rett i sine negative spådommer.

– Vi må ikke undervurdere Godset i det hele tatt selv om de ligger der de gjør på tabellen. De kommer til å kjempe med alt de har og det må vi være forberedt på. Og så må vi være enda bedre på det. Gjør vi det vil vi ha et godt utgangspunkt for å ta tre poeng.

Kampen mellom Strømsgodset og Vålerenga spilles søndag klokka 20.00 på Marienlyst Stadion i Drammen. Hvis du ikke tar turen til «gamle gress», kan du se kampen i sin helhet på Eurosport Norge.

Toppbilde: Ivan Näsberg i aksjon mot Kristiansund. Foto: Kenneth Berger. 

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: