- Jeg er utrolig stolt!

Christian Borchgrevink (17) har signert proffkontrakt med Vålerenga.

Annonse:


Vålerenga har i dag sikret seg underskriften til 17 år gamle Christian Borchgrevink. 

Unggutten kom fra Lille Tøyen som 9-åring, og har gått gradene i klubben.

Han har imponert hovedtrener Ronny Deila i årets oppkjøring, og prestasjonene i vinterens treningskamper ble først belønnet med tur til La Manga og plass i elleveren mot storlaget Zenit, og i dag med proffkontrakt i Vålerenga. 

- Christian er en veldig talentfull unggutt med et stort potensial som høyreback. Det er veldig gøy å få frem en lokal spiller som har gått gradene i klubben, sier Deila. 

Å spille foran Klanen blir vanvittig stort. Jeg har alltid stått på tribunen og heiet på gutta, det å få være ute på matta blir utrolig spesielt.

— Christian Borchgrevink
17-åringen har spilt flere kamper for A-laget i vinter, og uten å forlove seg føler hovedtreneren seg trygg på at Borchgrevink får eliteseriedebuten i 2017. 

- Han har en veldig god spilleforståelse og en glimrende innleggsfot. I tillegg er han ambisiøs og har gode holdninger som vil ta han langt. Jeg skal ikke ta ut elleveren i dag, men jeg føler meg trygg på at han kommer til å få kamper for Vålerenga i 2017, avslutter Deila.

Borchgrevink, som har slitt mye med skader de to foregående årene, har tatt store steg i vinter og nyter sin nye hverdag på A-laget. 

- Det er dette som har vært målet i veldig mange år, og det å nå få være en del av A-lagstroppen er selvfølgelig stort. Hverdagen har blitt annerledes med tanke på at vi trener på dagtid, og i tillegg er nivået på det sportslige  veldig bra, sier Borchgrevink. 

Han har store ambisjoner for det kommende året, og legger ikke skjul på at sjansen for spill allerede i sin første sesong er gode.

-  Nå begynner laget å sette seg litt og det er ikke sikkert jeg starter den første kampen, men forhåpentligvis presterer jeg så bra at jeg kan ta den plassen etterhvert. Jeg er ikke bare her for å trene med A-laget, jeg skal spille kamper også. 

Christian Dahle Borchgrevink

  • Født: 11.05.1999

  • Fra: Oslo

  • Draktnummer: 18

  • Posisjon: Back

  • Antall kamper for Vålerenga 2: 14

  • Antall U-landskamper: 22

  • Tidligere klubber: Lille Tøyen

Annonse fra Eliteserien: