Ejuke solgt til Nederland!

Vålerenga og Heerenveen er enige om en overgang for 21-åringen. Les mer her!

Annonse:

Han kom til Vålerenga som en ung gutt vinteren 2017 og forlater klubben som en voksen og moden fotballspiller. Chidera Ejuke har imponert mange med sitt spill i flere sesonger, og store internasjonale klubber har vist interesse for publikumsfavoritten.

Ejuke feirer med supporterne etter sin andre scoring mot Ranheim på bortebane (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)
Ejuke feirer med supporterne etter sin andre scoring mot Ranheim på bortebane (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

En av dem som har fulgt Ejuke over en lengre periode er den nederlandske toppklubben Heerenveen, og nå er det klart at unggutten blir proff i Eredivisie. Han har signert en avtale som strekker seg over fire år, og det gjør sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen stolt.

- Chiddi er en fantastisk type og en veldig god spiller som vi gjerne skulle beholdt ennå en stund til. Han har blitt gradvis bedre og mer stabil siden han kom hit vinteren 2017, og vi tror at vi kunne utviklet han enda litt til. Samtidig er Vålerenga en klubb som skal gi unge spillere sjansen til å reise videre når så gode muligheter som dette dukker opp. Heerenveen er en flott klubb med bra historikk på spillerutvikling, så vi tror dette er et fint steg for Chiddi videre i karrieren, sier han.

Solid avtale

På årets 14 første kamper har Ejuke notert seg for seks scoringer og har av flere blitt kåret til den beste angrepsspilleren i Eliteserien i 2019. Det blir naturligvis lagt merke til utenfor landets grenser, og etter lange forhandlinger med Vålerenga var det til slutt Heerenveen som vant kampen om ungguttens signatur.
 
- Heerenveen har vist stor interesse for Chiddi over lang tid nå. Det har vært lange og til dels krevende forhandlinger, men både det de har presentert av planer for spilleren videre, og den økonomien de har valgt å legge inn i dette kjøpet i konkurranse med andre klubber, gjør at vi tror dette blir veldig bra for Chiddi, sier Ingebrigtsen og legger til:
 
- Vålerengas strategi er å være en utviklingsklubb som med jevne mellomrom selger til bedre ligaer enn vår egen, så det at vi nå for tredje året på rad har klart å skape en spiller som går ut til Europeisk fotball er vi veldig stolte av. Sander Berge, som gikk til Genk i 2017 ble seriemester i Belgia og Simen Juklerød (solgt til Royal Antwerp FC i 2018) ble av flere medier satt på årets lag i samme liga. Nå håper vi at også Chiddi kan gjøre oss stolte i Nederland.

Se Ejuke herje mot Tromsø i videoen under:

Ser etter en erstatter

Etter halvspilt sesong (med én utsatt kamp til gode) ligger Vålerenga på 4. plass, seks poeng bak serieleder Molde. I vårens siste kamp mot Bodø/Glimt ble det 6-0-seier etter forrykende angrepsspill på Intility Arena. Med salget av Chidera Ejuke er det naturlig at klubben nå ser seg om etter en erstatter for unggutten, og dette er også noe Ingebrigtsen kan bekrefte.
 
- Alle vet at vi har satt oss en tøff målsetning i år også, og vi har store ambisjoner om å ta nye steg og være bedre i høst enn det vi har vært i vår. Selv om vi er godt fornøyd med den stallen vi har per nå, ser vi også etter spillere som kan gjøre oss enda bedre. Vi har god tro på at vi både skal få på plass nye unggutter som kan steg her, og spillere som kan bidra umiddelbart til å skape gode prestasjoner og resultater, avslutter Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildet.

Det er mange som skal få slite med å henge på Chiddi i den nederlandske toppdivisjonen. Her fra årets første kamp mot Mjøndalen på Intility Arena (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)
Det er mange som skal få slite med å henge på Chiddi i den nederlandske toppdivisjonen. Her fra årets første kamp mot Mjøndalen på Intility Arena (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)

Takker supporterne

Chidera Ejukes første møte med Vålerenga var på treningsleir på Marbella for 2,5 år siden. Han kom fra den nigerianske klubben Gombe United som førstereis, men Chiddi følte seg hjemme i den blå drakta fra første stund. Det er med blandede følelser han nå forlater Oslos stolthet, men 21-åringen kan se tilbake på en veldig fin tid og ønsker å takke alle før en ny utfordring nå venter.

- Det har vært en ære å spille for Vålerenga. Trenerne, lagkameratene mine, alle i og rundt klubben og supporterne har vært fantastiske siden dag 1. Jeg er veldig takknemlig for årene jeg har vært her, og ønsker alle sammen masse lykke til videre. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i Heerenveen og ser frem til å komme i gang, sier han.

Vålerenga Fotball Elite ønsker å takke Chiddi for tiden i klubben og ønsker han masse lykke til i Nederland. Vi gleder oss til å følge deg videre i karrieren!

Fakta

  • Navn: Chidera Ejuke

  • Født: 2. januar 1998 (21 år)

  • Fra: Nigeria

  • Posisjon: Angrep

  • Kamper: 69 kamper/15 mål (59/13 i Eliteserien)

  • Aktuell: Har signert en 4-årsavtale med nederlandske Heerenveen

Annonse fra Obos-ligaen: