Dramatisk kamp da Vålerenga 2 tapte

Det manglet ikke på dramatikk da HamKam slo Vålerenga 2 3-0 på Intility Arena i siste serierunde lørdag.

Annonse:

– Vi er jo helt på høyde med dem i førsteomgangen, og har også den største sjansen, sa Vålerenga 2-trener Gard Holme etter kampen, før han trakk pusten.

– Så gjør dommeren feil rett før pause.

Straffe og rødt kort

For Vålerenga hadde den største sjansen i de første 45 minuttene. Først vartet Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson opp med en mesterredning før Vålerenga stormet i angrep. Thomas Elsebutangen ble spilt fri alene med keeper, men heller ikke han klarte å sette ballen i nettmaskene.

Så på overtid begynte dramatikken.

Først var det en duell mellom Klaesson og en HamKam-spiller innenfor 16-meteren, ballen går inn foran mål der Nicolay Grimstad hoppet opp i duell foran det åpne målet med en HamKam-spiller. Sistnevnte falt, dommer pekte på straffemerket og ga Grimstad direkte rødt kort.

– For det første mener jeg det var en ren duell om ballen hvor HamKam-spilleren kaster seg fram i et desperat forsøk på å nå ballen så det skulle aldri vært straffe. For det andre skulle det aldri i verden vært rødt kort. Det er helt håpløst, freste Holme.

Karma er en fin ting i fotball, og Klaesson redda straffesparket med en nydelig redning, og lagene gikk til pause på 0-0.

Omdiskutert mål

Selv om Vålerenga spilte med én mann mindre, fortsatte begge lagene med å skifte mellom hvem som hadde ballen mest, men noen sjanser ble det ikke før andreomgangen var halvspilt. HamKam fikk corner, ballen ble stusset bakover i feltet der Simen Bolkan Nordli sto helt alene på bakre stolpe og dyttet ballen de nødvendige centimeterne over streken.

– Det er en soleklar offside. Jeg skjønner ikke at ingen skjønner det når han står på streken etter en stuss i feltet. Etter det går vi litt i oppløsning, sa Holme.

For etter 0-1, ble det både 0-2 og 0-3, begge signert Kevin Beugre etter henholdsvis 74 og 82 minutter, og 0-3 ble også sluttresultatet.

– HamKam er klart best etter det første målet, og vinner for så vidt kampen greit nok, men jeg synes vi leverte en veldig solid innsats mot et lag som skal spille i OBOS-ligaen neste sesong, konkluderte Holme med etter kampen.

Foran 567 tilskuere på Intility Arena fikk både Almin Dacic og Hans Jacob Huun Thomsen debutene sine i PostNord-ligaen for Vålerenga 2 som ender sesongen på 11. plass. HamKam på sin side ble suverene seriemestere med 21 seire av 26 mulige og hele 18 poeng foran Raufoss som tok kvalikplassen.  

Kampfakta:

Vålerenga 2 – HamKam 0-3 (0-0)

Intility Arena, 567 tilskuere.

Mål: 0-1 Simen Bolkan Nordli (67), 0-2 Kevin Beugre (74), 0-3 Beugre (82).

Rødt kort: Nicolay Grimstad, Vålerenga (45).

 

 

Annonse fra Eliteserien: