- Det er deilig for en trener

Dag-Eilev Fagermo om troppen og oppladningen til runde 14. Les deg opp før kampen mot IK Start

Annonse:

IK Start og Vålerenga avslutter den 14. Eliteserierunden når de møtes ansikt til ansikt på Sør Arena mandag kveld.

Etter å ha ledet kampen 2-1 kvarteret før slutt, gikk vertene fra Kristiansand på et tungt tap borte mot Kristiansund i den forrige runde, mens Vålerenga gjorde en meget solid forestilling mot serieleder Bodø/Glimt. 

Før kampen har Vålerenga 23 poeng og innehar 4. plassen, mens IK Start har ni og ligger under streken. 

God statistikk

Etter en sesong i OBOS-ligaen i fjor spiller Johannes Tor Hardarsons menn i Eliteserien på bekostning av LSK. Sist Vålerenga møtte de gule og svarte på Sør Arena var derfor i 2018, og den kampen fortjener et tilbakeblikk. 

En tidlig utvisning på Simon Larsen og scoring av Daniel Fredheim Holm på frisparket i etterkant, satte tonen for det som ble en festkveld for vår del. 

Se og nyt seks Vålerenga-scoringer i videoen under: 


Vålerenga og Start har møttes 71 ganger, og av de har hovedstadens menn vunnet 37. 20 har endt med Start-seier, mens 14 har endt uavgjort. Av Vålerengas seire har hele 17 kommet i Kristiansand, og gutta i kongeblått har ikke tapt mot Start siden 2013. 

Skadefri tropp

Nærmest for første gang siden seriestarten har Fagermo fått gjennomføre en full treningsuke, og sjefen er godt fornøyd med tingenes tilstand.

- Vi tok noen rolige dager etter kampen mot Bodø/Glimt, men har fått trent veldig godt etter det. Bortsett fra Borchgrevink som soner for fire gule kort og en småskadd Camara, har vi en full tropp å velge fra. Vi stiller med en sterk ellever og en sterk benk, og det er deilig for en trener, sier Dag-Eilev Fagermo.

Disse 18 er på vei til Kristiansand nå:  

Kampen mot IK Start ser du direkte på TVNorge og dplay mandag klokka 20.30. 

Statistikk er hentet fra nifs.no

Annonse fra Obos-ligaen: