Derfor møter vi LSK i generalprøven

Både våre egne og Lillestrøms supportere har reagert på at lagene møtes uka før seriestart i 2019. Her er grunnen til at vi ønsker dette oppgjøret.

Lørdag 23. mars gjenopptas tradisjonen der de to erkerivalene møtes i den siste testen før seriestart. Dette er dog under en viktig forutsetning: At ikke Vålerenga og Lillestrøm møtes i en av de første serierundene i Eliteserien 2019. 

Nøye gjennomtenkt

Om kampen spilles på Åråsen eller i Oslo blir bestemt når vi vet hvilket underlag vi skal spille på i første serierunde. 

Annonse:

– Tanken på å møtes i generalprøven har blitt diskutert i begge klubbene en stund, og var noe Ronny Deila og jeg begynte å snakke om da vi var på en scouting-tur i Nigeria for ett år siden. Vi begge mente - og mener - at en slik kamp vil være en bra sportslig test før alvoret starter, sier sportslig leder i Lillestrøm, Simon Mesfin og får støtte av Jørgen Ingebrigtsen. 

– Alt vi gjør i oppkjøringa er selvsagt med en tanke om at vi ønsker å stå best mulig rusta til sesongstarten i 2019. Begge lagene har godt av en kamp mot god motstand som betyr litt mer enn en vanlig treningskamp. Her kan det potensielt bli mye folk, og vil være en fin oppladning før alvoret starter, sier Ingebrigtsen. 

Vålerenga og Lillestrøm har som intensjon å dele på et eventuelt overskudd av en generalprøve.

Tåler ikke vanning

Flere har reagert på at vi skal trene i LSK-hallen før avreise til Marbella, men grunnen er veldig enkel: 

For at underlaget og de sportslige forutsetningene skal være best mulig må man kunne vanne matta. I oppkjøringa til årets sesong ble Vallhall vannet i forkant av samtlige treninger, men dette tålte ikke anlegget. På grunn av kondens i systemet, er det derfor ikke mulig å vanne i 2019. 

Per nå er underlaget i LSK-hallen det beste i nærmiljøet, og der blir det vannet før hver økt. Det sportslige apparatet har vurdert andre muligheter i og rundt Oslo, men det finnes ikke et bedre alternativ. 

– For oss er det naturligvis veldig viktig at tempoet i treningen er høyest mulig, og da må kunstgresset vannes. I tillegg blir det mindre friksjon i gresset når det er vått, og da minsker også sjansen for skader betraktelig, sier Ronny Deila. 

Slik blir Vålerengas sesongoppkjøring

Annonse fra Eliteserien: