Deila forventer annerledes kamp mot Brann

Vålerenga har godt tak på Brann i Oslo, og søndag møter vi bergenserne igjen.

Det er klart for «Supersøndag» når Vålerenga tar imot Brann på Intility Arena. På landsdekkende TV skal et av Norges mest ikoniske oppgjør spilles.

På de siste seks hjemmekampene mot Brann har Vålerenga vunnet fire, og to kamper har endt uavgjort. Det er en statistikk Deila gjerne vil forlenge.

– Vi gleder oss veldig til kampen, det er en ny viktig kamp. Vi har hatt veldig bra tak på Brann her hjemme, og ønsker at det fortsetter. Vi skal i alle fall ta med oss mye av den defensive jobben vi gjorde mot Lillestrøm. Så blir det sikkert mer spill i denne kampen enn hva tilfellet var på Åråsen. Det blir sannsynligvis et litt annet kampbilde hvor vi har ballen mer enn det vi hadde på lørda, i en kamp kamp hvor to lag gjorde alt for å ikke tape, sier han.

Mer spill på søndag

På Åråsen var harde dueller og lite finspill beskrivende stikkord. Selv om det blir intensivt også på søndag, tror både Herolind Shala og Ronny Deila at det blir en kamp hvor det blir mer spill. Deila er godt forberedt på hvilke strenger Brann kommer til å spille på når de kommer til Valle.

– På Intility Arena skal vi styre, presse og skape mer enn hva vi gjorde på lørdag. Lagmoralen må være der, men vi må få brettet ut spillet mer og få satt opp sider, sier han.

Baktunge

Samtidig er Brann er et tøft lag å møte.

– Det er et godt defensivt lag som er gode i kontringsspillet. Det er viktig at vi er gode på de tingene vi var gode på sist, som balanse i laget, sier han og utdyper:

– Brann er vanligvis veldig baktunge, spesielt på bortebane. De ligger veldig lavt og er vanskelig å bryte ned. Da må vi bare være enda mer kreative samtidig som vi passer på overganger. Det er der de har styrken sin.

Vålerenga møter Brann på Intility Arena søndag klokka 20.00.

Kjøp billetter nå!

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: