Dønnum klar for søndagens klassiker

På onsdagens trening satt kombinasjonene offensivt. Det lover godt foran Vålerenga - Brann på Intility Arena søndag.

Det er klart for «Supersøndag», hvor to av Norges største klubber barker sammen i flomlysene på Valle. En av de som gleder seg mest til kampen er ballkunstneren Aron Dønnum.

Mer spill

– Det blir en ny prøve for oss. Nå hadde vi en krigekamp i helga, så får vi håpe det blir en kamp hvor ballen er på bakken igjen. I derbykampene, og spesielt de på gress, blir det litt krig. Så det blir godt å komme hjem til Intility Arena. Vi tar med oss erfaringa fra den kampen, og så må vi få til vårt spill mot Brann.

21-åringen fikk selv ikke være med på derbykampen ettersom han hadde karantene. Opplevelsen som tilskuer frister ikke til gjentakelse.

– Man er mer nervøs når man ser på enn når man spiller, men det var gøy å se gutta ta fighten og stå opp som de gjorde.

Sambafotball

Saken fortsetter under bildet.

Aron Dønnum Bodø Glimt_Spx
Dønnum slik vi liker å se ham. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Vi møter unggutten etter onsdagens treningsøkt – en trening hvor det offensive spillet satt som det skulle, med sambafotball til tider. For etter en solid forsvarskamp mot Lillestrøm er det ekstra gledelig at det offensive spillet sitter.

– Både Vega og jeg fikk scoret litt, så det ser bra ut, sier han og legger ikke skjul på at effektiviteten foran motstanderens mål må bli bedre.

Han har tro på å ta med seg det beste fra kampen på Åråsen.

– Vi skaper sjanser, men vi må sette flere. Hvis vi tar med oss det trøkket vi viste mot Lillestrøm og setter sjansene våre, blir det her veldig bra.

Gått gradene

Saken fortsetter under bildet.

Aron Dønnum 2016_TBSæteren
Aron Dønnum i aksjon for Vålerenga mot Pors der han scora to mål i G19-NM i 2016. Foto: Thomas Brekke Sæteren

Dønnum kom til Vålerenga som 13-åring fra Eidsvold Turn. Han gikk gradene i utviklingsavdelinga, og er sammen med Christian Dahle Borchgrevink de eneste utespillerne som nådde helt opp av G19-laget som kom til finalen i NM i 2016. Nå venter Brann i Eliteserien.

– Det er en drøm man har å få spille disse kampene. Man må kjempe hardt for å komme gjennom nåløyet, men står man på, har troa, og jobber hver eneste dag, så kan det bli virkelighet til slutt.

2019 har vært den virkelige gjennombruddsesongen til Dønnum i Vålerenga. 21 seriekamper og seks mål er fasiten så langt denne sesongen. I fjor ble det åtte kamper, mens det ble sju kamper i 2017.

Saken fortsetter etter bildet.

salto_donnum
Det har blitt noen saltoer på Dønnum i 2019. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Klassiker

Vålerenga mot Brann er en av Norges største fotball-klassikere. Oppgjørene vises nesten utelukkende i «prime time» på TV, og favner hele Norge. At det er disse kampene som betyr noe ekstra for Dønnum kommer neppe som en overraskelse for noen.

– Det er dette som er gøy. Det betyr litt ekstra og man får et ekstra kick av å spille disse kampene. Vi har verdens beste supportere, og når de er mange, er det helt vilt. Det er sånne ting man setter pris på som fotballspiller, avslutter han.

Vålerenga møter Brann på Intility Arena søndag klokka 20.00.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: