Deila: – Har alltid elska spilletypen

Ronny Deila gleder seg over signeringen av Mohammed Fellah og håper å få se han på sitt beste for klubben igjen.

Tirsdag signerte Mohammed Fellah en kontrakt ut året med Vålerenga etter å ha trent med laget de siste ukene. Men det beste av 30-åringen får klubben sannsynligvis se i neste sesong.

Saken fortsetter under videointervjuet.


– Jeg har alltid elska spilletypen Mohammed Fellah. Vi var nære ved å signere han forrige sesong, men vi hadde ikke sett han nok og var litt usikre. Hvis vi får han i toppform kan han bli en viktig spiller for oss, kanskje spesielt inn i neste sesong, sier Deila og legger til at han aldri var i tvil om at dette var en overgang klubben måtte få til.

– Vi vet at det har vært mye skadeproblemer og det er en utfordring som må gjøres noe med. Men jeg synes det ville være trist om vi ikke gjorde et forsøk. Da jeg så hvor motivert Mohammed var for å komme tilbake, og hvor glad han ble for at han fikk en mulighet, er vi ikke i tvil om at dette blir spennende å se om vi får til.

Mye skader

Etter overgangen til danske Esbjerg i 2013 har Fellah vært ekstremt uheldig med skader, og han har ikke fått den spilletida han skulle ønske. Derfor er det heller ikke ventet at han skal levere umiddelbart, men at han skal få tid til å bygge seg opp.

– Han har teknikk, overblikk og en kvikkhet som er på et høyt nivå. Og så vet vi at han ikke er i nærheten av å være i toppform når man ikke har spilt en fotballkamp på et år. Da vil det ta litt tid før man kan vise fram hva man virkelig er god for. Men derfor er det også utrolig spennende. For i enden er det en utrolig bra fotballspiller hvis vi og han får det til. Og hvis vi ikke får det til så har vi i alle fall prøvd, sier Deila og legger til:

– Vi må se an hva som skjer utover. Han må spille kamper i tredjedivisjon først for å få kamptrening og vise seg fram der. Og så må han jo holde seg skadefri, men vi mener vi har et veldig bra apparat som kan hjelpe han med det.

En profil

I gangene på Intility Arena finner vi bilder av gamle helter som Sander Berge, Håvard Nielsen, Morten Berre – og Mohammed Fellah. Det vet Deila godt og det at en profil returnerer er noe han gleder seg over.

– Du ser det i øya hans, og hele kroppsspråket hans, hvor glad han er for å være her. Den motivasjonen tror jeg er viktig for å komme tilbake og vise seg fram. Den største drømmen for han er å få spille her ute på Intility Arena foran Klanen og være så god som han var for noen år siden.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: