- De har et meget spennende utviklingsmiljø

Trenerutvikler Roy Arne Berg er stolt av å presentere Vind IL som Vålerengas 14. samarbeidsklubb.

Annonse:

Vind IL fra Gjøvik har signert samarbeidsavtale med Vålerenga. Klubben med 70 fotballag har også tilbud innen langrenn, bordtennis og amerikansk fotball. 

Daglig leder i Vind IL, Kjetil Gjerde har lenge jobbet for å skape et best mulig utviklingsmiljø i Gjøvik, og tror et samarbeid med Vålerenga vil bidra til at klubben tar det neste steget.

- Vind IL er en utviklingsklubb, og har i en årrekke søkt samarbeid med lokale klubber. Sist vinter arrangerte vi to møter med ca. 20 lokale fotballklubber med ett tema:

Hvordan kan vi skape best mulig utvikling og etter hvert et høyere toppnivå i regionen?

- Det kom ingen konkrete tiltak ut av disse diskusjonene. Toppnivået her har vært 2. divisjon, med Raufoss i OBOS i 2016 som eneste toppfotballsesong de siste 10 år, sier Gjerde og fortsetter: 

- Resultatmessig har Vind IL historisk sett hatt noen lag som har hevdet seg bra, men spesielt de siste fire årene har vi sett en positiv trend. Vi har blant annet spilt tre KM finaler i G13, og ble også kretsmestre i G14 i 2017. I 2018 spiller G13, G14, G16 og G19 i elitedivisjon i sine respektive årsklasser. På sikt ønsker vi å få vårt A-lag opp til 3. divisjon for å ha et godt tilbud til de som ikke tar steget videre til høyere nivå enn vi skal/vil kunne tilby dem, sier han og legger til: 

- Vind IL har siden 2013 drevet Telenor Xtra FFO (7-12 år) og vi ser et tydelig mønster, nemlig at å trene mer med godt utdannede trenere, virkelig gir resultater. Fra høsten av vil vi ha fem UEFA B utdannede trenere samt en med Keepertrener A-lisens, hvilket er en bevisst satsing fra klubbens side. Kompetanse er nøkkelen til god utvikling.

- Når disse spillerne som har deltatt på FFO kommer over i ungdomsfotballen ønsker vi å kunne gi dem et godt ekstratilbud også fremover, og det er her samarbeidsavtalen med Vålerenga Fotball Elite passer oss perfekt. At noen av våre gode ungdomsspillere kan få muligheten til trene med- og kanskje spille kamper ¨på sikt i Nasjonal serie for VIF vil være en perfekt arena for disse. Vi ser virkelig frem til samarbeidet med Vålerenga, avslutter Gjerde. 

Trenerutvikler i Vålerenga, Roy Arne Berg er imponert over det Vind IL har vist så langt, og gleder seg til å komme skikkelig igang med samarbeidet. 

- Vind IL er en utviklingsklubb med flere kompetente trenere og et spennende utviklingsmiljø. Vi gleder oss til å bidra med kompetansehevende tiltak i form av både trener- og spillerutviklingstiltak, sier Berg og legger til:

- Vind er opptatt av å sette spilleren i sentrum, og tenker utviklingsrettet. De har allerede produsert flere spillere som har tatt steget videre til blant annet OBOS-ligaen. Vi ønsker Vind velkommen på laget, og ser frem til et langsiktig samarbeid med utviklingsklubben fra Gjøvik, avslutter han.

Fakta

  • Vind IL ble stiftet i 1932 og har 70 lag

  • Antall aktive medlemmer i Vind IL er 950. Fotballgruppa alene står for 700 av disse

  • I tillegg til fotball tilbyr de også langrenn, bordtennis, amerikansk fotball og Cheerdance

  • I langrenn (2) og i cheerteadergruppa Swans (4) har de seks aldersbestemte landslagsutøvere

  • Høsten 2018 starter Vind IL bygging av et innendørsanlegg med fotballhall, flerbrukshall, treningssenter etc.

  • Nivået A-laget spiller på i 2018 er 5. divisjon (rykket opp fra 6. div i 2017)

  • Kontaktperson i samarbeidet er daglig leder, Kjetil Gjerde

Annonse fra Obos-ligaen: