Braget Skaret matchvinner i serieåpningen

Midtstopperen headet inn seiersmålet ti minutter før slutt i oppgjøret mot Fløya.

Årets første PostNord-ligakamp gikk av stabelen på Intility Arena mandag ettermiddag da Vålerengas rekrutter fikk besøk av Fløya.

Både Vålerenga og gjestene fra nord rykket opp fra Norsk Tipping-ligaen etter fjorårssesongen, og den første omgangen bar litt preg av at lagene måtte ta og føle på nivået.

Målløst til pause

Våre rekrutter hadde det meste av banespillet og var det førende laget før pause, men de store målsjansene uteble fra begge hold.

Nærmest var Osmane Camara med et skudd i lengste etter 40 minutter, men gjestenes sisteskanse var med på notene og fikk redda til corner.

Enveiskjøring

Vålerenga fortsatte å styre kampen også etter pause, men det ville seg ikke helt foran mål. Florind Lokaj og Sixten Abrahamsen hadde hver sin mulighet før timen var spilt, men begge avslutningene gikk over.

Sistnevnte hadde også en eventyrlig mulighet etter 68 minutter, men spissen klarte ikke å stokke beina på innlegget til innbytter Felix Horn Myhre. Fra snaue 1,5 meter kunne Fløyas keeper enkelt redde forsøket fra Abrahamsen.

Tyve minutter før slutt ble Deyver Vega byttet inn, og costerikaneren var centimetre unna å sende Vålerenga i ledelsen umiddelbart. Kun en god redning av Marius Tollefsen hindra nettkjenning for høyrekanten.

Og så satt den endelig

Det måtte en midtstopper og en dødball til før det endelig løsnet for Vålerenga. Deyver Vega slo en presis corner på bakre stolpe, og der dukka midtstopper Brage Skaret opp og headet hjemmelaget i ledelsen. Meget fortjent!

Vålerenga 2 var nærmere 2-0 enn gjestene var utligning, men flere mål ble det ikke. Rekruttene åpnet sesongen med 1-0-seier og tre meget velfortjente poeng.

Vålerenga 2 - Fløya 1-0 (0-0)