Belgisk motstand i Conference League

22. og 29. juli spiller Vålerenga 2. kvalifiseringsrunde til UEFA Conference League, og i dag ble motstanderen klar.

Annonse:

Vålerenga havna i samme pott som Hibernian (Skottland), Gent (Belgia), AGF Aarhus (Danmark), Santa Clara (Portugal) og Dundelange (Luxembourg), og da trekninga var unnagjort onsdag formiddag var det KAA Gent som ble dratt opp av bollen. 

- Gent var det fjerde best seedede laget i hele Q2, så det sier seg selv at det er en tøff motstander. Presumtivt et av de tøffeste lagene vi kunne møtt, men en kul sportslig utfordring. Presterer vi opp mot vårt beste kan vi gå videre mot laget som havnet på 7. plass i den belgiske ligaen, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen. 

Vålerenga starter borte 22. juli og spiller returkampen på Intility Arena på vår egen bursdag 29. juli. 

Første tur ut i Europa i 2021 går dermed til Belgia, men enn så lenge er det ikke tillatt med bortesupportere i kvalifiseringskampene til Europa. Dette er i henhold til UEFAs Covid-19-protokoll. 

Det positive er at det er gode muligheter til å få inn mange på tribunene her hjemme. Når regjeringen går over i neste fase av gjenåpningen, som mye tyder på vil skje til uka, kan vi fylle Intility Arena med inntil 5000 Vålerenga-supportere. 

Vinneren av de to oppgjørene går videre til 3. kvalifiseringsrunde, og motstander der blir trukket allerede 19. juli. Tredje kvalifiseringsrunde spilles henholdsvis 5. og 12. august.  

All informasjon knytta til billettinformasjon vil vi komme tilbake til når ting er klart. 

Annonse fra Eliteserien: