Dette er UEFA Europa Conference League

Annonse:

Endelig skal vi ut i Europa igjen, og onsdag formiddag trekkes første motstander på veien mot UEFA Europa Conference League. 

Før vi går på hvem vi kan møte kan det være greit med en liten innføring i hva UEFA Europa Conference League (heretter kalt UECL) faktisk er.

Saken fortsetter under bildet.

Fjorårets medalje gir mulighet for Europa-spill i 2021 (Foto: Terje Pedersen / NTB)
Fjorårets medalje gir mulighet for Europa-spill i 2021 (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Helt ny turnering

Kort fortalt er det den tredje europeiske klubbturneringen etter Champions League og Europa League, og går av stabelen for første gang i 2021/2022-sesongen. Turneringen starter 8. juli 2021 med de første kvalifiseringsrundene og avsluttes med finale 25. mai 2022 i Tirana i Albania. 

Vålerenga kommer inn i 2. kvalifiseringsrunde på bakgrunn av tabellposisjonen i 2021, men i motsetning til Molde og Rosenborg er vi useedet. Det betyr at vi kun kan møte seedede lag, og svaret på hvem vi trekker får vi i Nyon klokka 13.30 onsdag. 

SE TREKNINGA HER

Kan møte storlag

Det er 32 lag som kvalifiserer seg til gruppespillet i UECL, og av disse kommer ti lag fra Europa League. Med andre ord: Det er absolutt kvalifiserte lag med i potten, og skal vi komme oss inn i gruppespillet er det tre motstandere som må beseires.

Dette kan være alt fra Basel, FC København og Feyenoord til Čukarički, Austria Wien og Hajduk Split for å nevne noen av de 45. Aperopet skrev en sak om mulige motstandere, og fullstendig oversikt over hvem vi kan trekke finner du her

Saken fortsetter under bildet.

Daglig leder, Erik Espeseth er spent foran trekninga onsdag formiddag (VIF Media)
Daglig leder, Erik Espeseth er spent foran trekninga onsdag formiddag (VIF Media)

Spent

Daglig leder Erik Espeseth har store forventninger til både trekning og deltakelsen i Europa, og håper på et spennende lag allerede i første runde. 

- UECL er på ingen måte en bakgårdsliga. Vi kan møte meget god motstand allerede i Q2, men det er fantastisk at vi er tilbake i Europa. Det er viktig både med tanke på sportslig utvikling, og ikke minst økonomi som er med på å bygge klubben videre, sier han og legger til: 

- Det blir en svært spennende sommer, som vi tror vi får dele med mange av våre trofaste supportere. 

FØLG TREKNINGA DIREKTE HER ONSDAG KL. 13.30

 

Annonse fra Obos-ligaen: