Vålerengas Oslo-turné besøkte Høybråten

Tirsdag besøkte Vålerengas A-lag Høybråten og Stover på sitt fjerde klubbesøk denne høsten. Se video og bilder her!

Annonse:


Over 80 barn i alderen 8-12 år trosset øsende regnvær og bitter kulde for å trene med Vålerengas A-lagsspillere på Høybråten Kunstgress tirsdag ettermiddag. Vålerenga var invitert av Høybråten og Stovner IL (HSIL) som et ledd i «Engaland»-konseptet hvor Vålerenga byr på seg selv til lag i og rundt Oslo.

– Vi vet at mange av våre supportere holder til i Groruddalen, så at vi ble invitert av HSIL til å besøke klubben, kunne vi ikke si nei til. Tross ufyselig vær, var det kjempemoro å se både små og store stråle sammen på fotballbanen, og det er det «Engaland» handler om: Å knytte Oslo-klubbene tettere sammen, sier salgssjef privatmarked i Vålerenga, Morten Nydal.

Klubbesøket på Høybråten var Vålerengas fjerde av fem planlagte stopp på sin Oslo-turné denne høsten. Fra før har klubben besøkt KFUM, Bøler og Follo, og det femte besøket kommer i forbindelse med den siste hjemmekampen mot Odd i november.

– Viktig for Oslo

Også i Høybråten og Stovner satte man pris på besøket fra Vålerenga.

– Vi mener det er viktig for fotballen i byen vår at Vålerenga går foran og byr på seg selv på denne måten. I tillegg til klubbesøket, retter dem fokus ikke bare på klubben vår, men hele bydelen. Vålerenga er et lokomotiv i Oslo-fotballen, og det at våre barnespillere kan lære av stjernespillerne dem vanligvis ser på TV, er noe som vil drive dem framover i år som kommer, sier daglig leder i Høybråten og Stovner IL, Håvard Braserudhaget.

I tillegg til å reise på klubbesøk, vil Vålerenga også sette fokus på en spiller i yngres avdeling, invitere et lag til å spille i Fanzone, samt avholde et seminar hvor hele klubben stilles til disposisjon slik at man kan lære av hverandre. Det gjelder alt fra talentarbeid til markedsføring og arrangement.

HSIL slo Vålerenga

Etter treningsøkta var det tid for «Drømmekampen». Vålerenga kom fra tre strake seire, og 15-2 i målforskjell, da laget møtte alle 50 barna til HSIL på kunstgresset på Høybråten. Hjemmelaget tok ledelsen 1-0, men Vålerenga utlignet kort tid etter. På overtid satte imidlertid HSIL inn seiersmålet, og vant dermed kampen 2-1. 

– Vi slo Vålerenga! Og dem som har vært så gode i det siste!, jublet én av HSILs unge spillere.

Og ikke vær i tvil om at nederlaget svei for Vålerenga.

– Vi startet for kjepphøye, og var alt for upresise i pasningsspillet vårt. Vi satset alt for et seiersmål på tampen, men så kontret dem inn seiersmålet i stedet, sa en skuffet lagleder for Vålerengas for dagen, keepertrener Gjermund Østby.

I tillegg til Østby og medisinsk koordinator Eirik Bjærke fra trenerteamet, stilte Vålerenga med Marcus Sandberg, «Chiddi» Ejuke, Fitim Azemi, Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Samúel Kári Friðjónsson, Bilal Njie, Thomas Elsebutangen og Kristoffer Klaesson.

Etter kampen var det tid for lagbilde, før spillerne ble invitert inn i spillerbussen for autografer og selfier med Vålerenga-spillerne.

Vålerenga Fotball Elite ønsker å takke Høybråten og Stovner IL for en fantastisk dag, og ønsker dere hjertelig velkommen til Intility Arena!

Alle bilder: Geir Asle Nydal

Annonse fra Eliteserien: