Vålerenga norgesmestere G16!

Vålerengas G16-lag er best i Norge! Vi vant NM etter å ha slått Viking 2-1.

Annonse:

Vålerenga er klare for hele tre NM-finaler denne helgen, og den første endte med seier til oss! 

- Det er en utrolig opplevelse. Det har vært en fantastisk dag og vi er lykkelige alle sammen. Det er vel første gangen vi vinner en pokal sammen og det er stort for hele gruppa. Viking er gode og et tøft lag å møte, men vi klarte å matche dem i dag. Det var en intens kamp og det er sånn en finale skal være, sier Vålerenga-kaptein Miran Kuci til fotball.no.

Saken fortsetter under bildet

Vålerenga-kaptein Miran Kuci. Foto: Thomas Brække Sæteren.

Det var Thomas Knutsen som ga Vålerenga i ledelsen seks minutter etter pause på straffespark. Viking utlignet like etterpå ved Simen Kvia-Egeskog.

12 minutter før full tid ble Josias Furaha ble spilt fri, han scoret alene med keeper - og ble dermed machvinner!

Paez stolt av gutta

- Jeg er veldig glad, særlig for gutta. De har lagt ned mye jobb, men i dag kan de krone en sesong med opp- og nedturer med et NM-gull. Det er en drøm som går i oppfyllelse for oss. Jeg er stolt av det gutta har levert denne sesongen, sier Vålerenga-trener Enrique Javier Paez til fotball.no

- Det ble som forventet en veldig tøff kamp. Det ble jevnt mot et utrolig bra lag, om vi spiller ti kamper mot hverandre, vinner vi sannsynligvis fem hver. Vi har stor respekt for Viking som vi har kjempet mot i hele år. Vi elsker disse kampene og i dag var det vi som trakk det lengste strået. Vi ønsket å underholde alle som så på og det tror jeg vi klarte.

To finaler til

Nå gjenstår to muligheter til flere Norgesmesterskap.

Allerede i kveld spiller Vålerenga J19 finale mot Klepp, mens morgendagen bringer oss Vålerenga mot Lillestrøm for vårt damelag.

Billetter til damenes cupfinale er gratis, og bestilles her.

Foto: Thomas Brække Sæteren

 

 

Annonse fra Eliteserien: