- Vi er kanskje avdelingens beste lag i angrep, og det skal KFUM få merke på lørdag

Gard Holme etter 3-3-kampen mot Vard Haugesund. Se sammendrag av oppgjøret her!


Vålerenga leda 3-0 ved pause, men kampen mot tabelljumbo Vard Haugesund endte 3-3.

– Førsteomgangen var kjempegod, kanskje det beste vi har gjort med et såpass ungt lag. Vi scora et par klassemål, og hadde full kontroll defensivt. Vi spilte godt også i starten av andreomgangen frem til de fikk 1-3. Men derfra blir vi for feige, slutter å være oss selv, og slipper de inn i kampen igjen. Når det først skjer, var det bra at vi klarte å samle oss igjen, og fikk bedre kontroll, men klarte ikke avgjøre det, sier Gard Holme fra Haugesund.

For det startet så bra…

Selv om vertene hadde en stor sjanse etter allerede tre minutter, var det Vålerenga som dominerte alt på Haugesund Stadion søndag kveld. Da Oliver Edvardsen fant Aron Dønnum foran mål, var det langt fra ufortjent at han satte inn Vålerengas ledermål etter 11 minutter.

Bare åtte minutter senere var duoen på farta igjen. Denne gangen var det Dønnum som fant Edvardsen, som enkelt satte inn 2-0. Og da Leo Cornic scora Vålerengas tredje rett før pause virket det hele avgjort.

Men…

Vålerenga kom ut til andreomgangen proppfulle av selvtillit, mens Vard Haugesund virka slagne. Rekruttlaget eide ballen, og lot knapt nok vertene få låne kula. Men etter en knapp time kom gjestene på en sjelden visitt, og noen Bojan-finter senere, sto det 1-3. Vard kjente lukta av noe godt.

Annonse:
72 minutter var spilt da reduseringa til 2-3 var et faktum, og nå var det Vard som hadde ballen, mens Vålerenga spilte med svært høye skuldre. Da Vard utligna til 3-3 åtte minutter før slutt var det déjà vu for et rekruttlag som har mista mange poeng de siste ti minuttene denne sesongen.

Ulrik Mathisen hadde et skudd som keeper fikk slått i stolpen, ballen trilla langs streken, og oppsummerte kvelden for de helhvite. To minutter på overtid blåste dommer av kampen, og Vålerenga mista to veldig viktige poeng.

Ekstremt jevnt

Fattige to poeng skiller Vidar på 9. plass (27 poeng) og Fløy-Flekkerøy på nest sisteplass (25 poeng) etter 24 av 26 serierunder. Vålerenga ligger på 11. plass, rett over streken, med sine 26 poeng.

– Vi er ikke noe verre plassert nå enn det vi pleier å være på denne tiden av året, så vi kan ikke bli redde. Vi har alt i våre hender. Vi skal lage toppidrettsutøvere i denne gruppa, og da må vi trives under press! Og det gjør vi! Nå skal vi hjem, rette på noen feil, og sørge for at vi går inn i de to siste kampene med en offensiv innstilling.  

Neste motstander for rekruttlaget er KFUM Oslo som på sin side ligger to poeng bak Egersund og innehar 2. plassen. Dette gir kvalik om opprykk til OBOS-ligaen.

– Vi er kanskje avdelingens beste lag i angrep, og det skal KFUM få merke på lørdag, avslutter Holme.

Kampen går på Intility Arena førstkommende lørdag klokka 13.00.

Kampfakta:

Vard Haugesund - Vålerenga 2 3-3 (0-3)
Haugesund Stadion, 100 tilskuere.

Mål: 0-1 Aron Dønnum (11), 0-2 Oliver Edvardsen (19), 0-3 Leo Cornic (45), 1-3 Andreas Ulland Andersen (58), 2-3 Jørgen Voilås (72), 3-3 Ulland Andersen (82).

Vålerengas lag: Petter Karlsen, Leo Cornic, Harald Martin Hauso, Abdi Ibrahim, Oskar Aron Opsahl, Ulrik Mathisen, Felix Horn Myhre, Sakarias Opsahl, Aron Dønnum (Marcus Victorio fra 42. min.), Oliver Edvardsen, Sander Werni (Osame Sahraoui fra 74.).

Annonse fra Obos-ligaen: