Velkommen til historisk Oslo-fest!

Det startet i et slitent, vaklevorent kassesnekkeri allerede i 1913. Etter 104 års lengsel får vi nå endelig vårt eget hjem. Vår egen hjemmebane. Sprekkferdige av stolthet og fulle av takknemlighet inviterer vi til historisk fest for hele Oslo.

Annonse:

Vålerenga fotball har spilt sine hjemmekamper på 13 ulike baner. Vi har slitt ut gresset på Dælenengen og Jordal, scoret hjemmemål på Frogner og Bygdø, satt inn saftige sklitaklinger på Voldsløkka og Vallhall, klinket til lærkula på Kadettangen, Furuset og Holmen, vunnet heder og ære på Bislett og Ullevaal og sågar reist helt til både Hamar og Tønsberg på leting etter lekegrinda vår.

Men nå er vi endelig hjemme. På ordentlig. Kassesnekkeriet på østkanten er blitt en storstue for en hel by. Stiftelsen som ble startet av noen få gutter med store drømmer, men små ressurser, er blitt et hjem for over tusen gutter, jenter, kvinner og menn i alle aldre fra hele Oslo. Vålerenga er blitt en stor klubb med bredde og elitefotball. Vi er blitt voksne. Vi har sammen opplevd mange stolte øyeblikk, og vi har fått lov til å bli kjent med kjære personligheter som Terje Henger’n Hellerud, Helge Bonden Sørli, Erik Panzer Hagen, Freddy dos Santos – og mange, mange flere.

Vi har mistet noen illusjoner og gjort enkelte dyrekjøpte erfaringer på vår 104 år lange leting etter et sted vi kan kalle «hjem», men neppe mer enn de fleste gjør gjennom barndommen og ungdomstiden. Mest av alt har vi lært hvor mye det bor av tæl, pågangsmot og entusiasme i byen vår. Vi har styrket vennskap, bygd relasjoner og fått nye, flotte bekjentskap. Vi er blitt møtt med mye velvilje og fått mye hjelp. Vi har mange å takke:

  • Takk til Oslo kommune og politikerne.  Som gjennom sin tomtegave har gjort dette prosjektet mulig. Uten deres visjoner, ingen ny storstue for idretten i Oslo. Det er deres generøsitet som gjør at alle i Oslo som elsker å se eliteseriefotball «live» nå får muligheten til det på et førsteklasses, intimt stadion. Dere kan være trygge på at hit er alle velkomne - både Vålerengas egne fans, Oslos fotballinteresserte og bortelagenes tilhengere.

  • Takk til Klanen. Som alltid er der, som alltid er ærlige i tilbakemeldinger og som var blant de første til donere penger til ny stadion.

  • Takk til våre støttespillere, publikum, venner og bidragsytere. Både de på banen, de på sidelinjen, de som steker vafler, de som vasker treningsutstyr, de som steller skrubbsår, de som tøyer vonde muskler, de som samler inn penger, de som kjører, henter, trøster og heier. Uten alle dere, intet Vålerenga.

Vi er glade i dere alle sammen. Dere har gjort det mulig å reise dette flotte stadionet. Dere har vært med å skape Oslos nye storstue. Nå skal vi gi tilbake!

Vålerengas fotballfamilie er derfor stolte av å få Valle Hovin videregående skole inn i våre lokaler. Vi skal få et tett og godt samarbeid med ungdommen og lærerne. Morsomt er det også at vi har fått plass til «fotballbarnehagen» Ulna. Kanskje vokser det opp en toppspiller blant smårollingene der! Vålerenga mot rasisme, Inkluderingsprosjektet og Jobbsjansen skal vi ta med oss videre – de er vårt bidrag til en inkluderende, åpen og vennlig hovedstad. Den jobben tar vi på alvor.

Men først er det innflyttingsfest! En innflyttingsfest som vil gå inn i Norges idrettshistorie. En innflyttingsfest som varer to dager til ende. Lørdag 9. september møter våre beste kvinner Kolbotn i Toppserien. Dagen etter møter våre fremste menn Sarpsborg 08 til dyst i Eliteserien. Og ett par uker senere kommer østfoldingene tilbake til semifinale i cupen.

Måtte de beste lagene vinne, og måtte det bli Vålerenga!

Velkommen skal dere være! Måtte åpningsfesten bli starten på en morsom, inspirerende og spennende historie for store og små i Vålerenga.

Sportslig hilsen: 

Tom Krøning, styreleder Vålerenga Fotball
Thomas Baardseng, styreleder Vålerenga Fotball Elite
Erling Lind, styreleder i Vålerenga Fotball AS
Åge Petter Christiansen, styreleder i Vålerenga kultur- og idrettspark AS

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 07.09.2017
Skrevet av: Tom Krøning, Thomas Baardseng, Erling Lind, Åge Petter Christiansen