Våre utlånte spillere – uke 40

Slik gjorde våre utlånte spillere det i uka som var.

To mål og skade på 25 minutter var beholdninga for én av Vålerengas utlånte spillere sist uke.

Eliteserien

Utlånet til Tromsø har vært svært vellykket for Fitim Azemi. Søndag scoret han sitt fjerde, og femte, mål i sin åttende kamp. Men etter han satte inn 2-0-målet mot Kristiansund ble han skadet og måtte byttes ut. Tromsø vant kampen 5-0, og møter Viking borte etter landslagspausen.

Der vil han sannsynligvis møte Samúel Kari Fridjónsson som spilte hele kampen for Viking borte mot Stabæk søndag. Kampen endte 0-0.

OBOS-ligaen

Det startet bra for Peter Michael og Skeid borte mot HamKam søndag. Peter Michael la en utsøkt pasning til Stian Pettersen som sendte «Oksene» i ledelsen. Men Kamma kom tilbake og scora to mål på fire minutter litt ut i den andre omgangen. Det endte 2-1 på Hamar, og Skeid ligger fortsatt under nedrykksstreken – tre poeng bak Strømmen på kvalikplassen og fem poeng bak Notodden som har den siste trygge plassen. Skeids neste kamp går på Intility Arena søndag etter landslagspausen mot Ull/Kisa.

Der får han kanskje møte Sakarias Opsahl som begynner å få tillit i Ull/Kisa. Han startet bortekampen mot Notodden, men ble byttet ut kvarteret før slutt i 0-0-kampen. Kisa ligger på tiendeplass og møter da Skeid borte i neste kamp.

PostNord-ligaen

I avdeling 2 ledet serieleder Grorud lenge borte mot Leo Cornic og Bærum. Men fem minutter før slutt utlignet bæringene så kampen endte 1-1. Bærum ligger trygt plassert midt på tabellen, og møter Odd 2 borte førstkommende søndag.

Harald Martin Hauso var ikke på banen da Oppsal slo Mjølner 2-0 søndag. Oslolagets håp om overlevelse lever videre med tre kamper igjen å spille. Det er nå fire poeng opp til Elverum på trygg plass. Oppsal møter serietreer Kjelsås borte førstkommende lørdag.

Norsk Tipping-ligaen

Da Lyn spilte 2-2 borte mot Frigg i Vålerenga 2s avdeling lørdag, var det uten Emanuel Grønner som sonet karantene for sitt fjerde gule kort. Det merket nok Lyn ettersom han har scoret åtte mål på like mange kamper for vestkantklubben. Lyn møter FK Tønsberg hjemme førstkommende søndag.

I avdeling 6 spilte Petter Karlsen hele kampen mellom stengene for Gjelleråsen i deres 3-1-seier over Fløya i Tromsø søndag. Det betyr at håpet om opprykk fortsatt lever – om enn i teorien. Med tre kamper igjen ligger Gjelleråsen fem poeng bak nettopp Fløya, samt serieleder Finnsnes. Gjelleråsen møter Junkeren hjemme søndag.

Toppbilde: Fitim Azemi ble skadet etter han satte inn 2-0-målet søndag. Foto: NTB Scanpix.