Vålerenga videre etter ekstraomganger og straffer

Det ble høydramatisk på Fredrikstad Stadion da Vålerenga avanserte til 3. runde i cupen.

I et strålende solskinn på Fredrikstad stadion inviterte Kråkerøy til cupfest onsdag kveld, og selv om målene uteble var det vertene som var farligst frempå de første minuttene på lånt gress.

Et par skumle overganger og noen gode skuddforsøk fra Kråkerøy måtte til for å vekke Vålerenga-spillerne, men da klokka hadde passert 25 minutter var det tid for å skru opp tempoet.

To kjappe

Henrik Kjelsrud Johansen stanga Vålerenga i ledelsen etter et godt slått innlegg av Ghayas Zahid, og tre minutter senere var det servitøren sin tur til å doble.

Henrik Kjelsrud Johansen satte inn kampens første scoring. Her fra en tidligere kamp på Ullevaal (Foto: Digitalsport)

Vålerengas nummer 10 dro seg innover langs 16-meteren før han fyrte av et skudd via stolpen og i nettet bak Marius Svendsen.

Hjemmelaget var slett ikke ufarlig da de tok turen inn på Vålerengas banehalvdel, og Marcus Sandberg måtte i aksjon flere ganger i løpet av den første omgangen.

Selv om det var en del slurv og pasningsfeil de første førtifem, og et hjemmelag med de to største sjansene (utenom scoringene) gikk Deilas menn til pause med en oppskriftsmessig 2-0-ledelse.

Sjokkerte Vålerenga

Det sies ofte at 2-0 er en farlig ledelse, og nærmest direkte fra garderoben reduserte Oliver Alphonso for Kråkerøy og satte fyr på Fredrikstad stadion.

Spissen ble spilt fri på 15 meter 30 sekunder ut i den andre omgangen, og med kun Marcus Sandberg foran seg gjorde spissen det spisser skal gjøre, nemlig score.

Det var lite som skjedde de neste 20 minuttene av omgangen, men med bare en ettmåls ledelse til Vålerenga var det spenning og nerve hele veien, og verre skulle det bli.

Vertene øyna håpet og drøye kvarteret før slutt var snuoperasjonen et faktum. Sivert Nikolai Thorsen utligna til 2-2 for 3. divisjonslaget etter 73 minutter, etter å ha stanga inn en corner fra venstre.

Nære på igjen

Med syv minutter igjen på klokka holdt hjemmelaget på å gjøre det igjen, også det etter en corner. Heldigvis ble flikken fra tre meter redda på strek og Vålerenga slapp med skrekken.

Kråkerøy forsvarte seg heroisk i egen boks, og gjorde livet surt for Vålerengas offensive spillere.  Med 2-2 etter 90+4 spilte minutter ble det ekstraomganger på Fredrikstad stadion.

Annulert scoring og straffebom

Vålerenga var det førende laget i første ekstraomgang, og etter åtte minutter satte Abdisalam Ibrahim inn det alle trodde var 3-2-scoringa, men dessverre ble målet annulert for offside.

Etter en forholdsvis sjansefattig første ekstraomgang ble det mer dramatisk etter sidebyttet. Dommer Rohit Saggi blåste straffe til Vålerenga da en Kråkerøy-forsvarer heandsa i egen boks.

Ghayas Zahid stilte seg opp og måtte stå i flere minutter å vente på å få ta straffa fordi Kråkerøys trener fikk tilsnakk av dommeren.

Med massiv pipekonsert mot seg og mye på spill, bomma Zahid fra ellevemetersmerket.

Straffesparkkonkurranse

To målløse ekstraomganger sendte lagene ut i straffesparkkonkurranse, og Kråkerøys første målscorer i kampen, Eirik Laabak satte inn hjemmelagets første straffe.

Herman Stengel var første straffeskytter for Vålerenga, og keeper Marius Svendsen kasta seg til riktig side og redda forsøket fra midtbanespilleren.

Kråkerøy bomma på sin andre og Henrik Kjelsrud Johansen satte inn Vålerengas første. Etter to straffer hver var lagene like langt.

Tobias Faye Knudsen scora mens Jonatan Tollås Nation bomma for Vålerenga.

Marcus Sandberg ville ikke være noe dårligere enn sin keeperkollega og redda både sin andre og tredje straffe for kvelden.

Ghayas Zahid bomma på straffe i ekstraomgangene, men var iskald på forsøk nummer to.

Kråkerøy bomma på sin siste og da var det opp til Enar Jääger å avgjøre, og estlenderen innfridde.

Med nød og neppe er Vålerenga dermed klare for tredje runde!

Kråkerøy - Vålerenga (0-2)