Vålerenga vant 7-1!

Vålerenga rundspilte Viking i Stavanger søndag kveld, og ga seg ikke før det sto 7-1 på måltavla.

Etter 3-0 over FK Haugesund og 5-1 over Aalesund, var det et målkåt Vålerenga-lag som reiste til Stavanger for å møte tabelljumbo Viking søndag kveld. Og målorgien fortsatte for Ronny Deilas mannskap. Neste søndag venter sølvplasserte Molde på Intility Arena, og med 15 mål (!) på Vålerengas siste tre (!) kamper, er det bare å kjøpe billetter her allerede nå!

Rolig start, men…

Absolutt ingenting skjedde de første 11 minuttene, men så smalt det så til de grader for Vålerenga. Se bare her:

• 11. min.: Christian Grindheim la ballen til rette for Herman Stengel som klinka ballen i krysset fra 25 meter. 0-1.
  • 15. min.: Grindheim sender en løpeball til Simen Juklerød som løper ned retning dødlinja, snur seg, trekker seg inn i feltet og legger ballen utagbart i lengste hjørne. 0-2.
  • 27. min.: Herman Stengel slår et frispark inn i feltet. Enar Jääger stusser det utsøkt slåtte frisparket forbi en utrusende keeper. 0-3.
  • 35. min.: Vålerenga får innkast. Samúel Kari Fridjónsson, som kom inn for en skadet Grindheim etter 26 minutter, kaster langt inn i feltet, Viking klarerer dårlig og ballen ender opp på hodet til Jääger som legger ballen til rette for Juklerød som på direkten skyter ballen i lengste. 0-4.

– Det var en bra omgang og vi setter de sjansene vi får, oppsummerte Stengel til Eurosport Norge i pausen.

– Det var en katastrofe, sa Viking-trener Ian Burchnall.

– Vi har vært gode, var Ronny Deilas kommentar.

Sitatene oppsummerte omgangen enkelt og greit.

Triksende «Sammy»

Andreomgangen startet rolig, men det tok ikke lang tid før Vålerenga smalt til igjen. Forsvaret bryter opp et Viking-angrep, Vålerenga kjører kontra, ballen går ut til Robert Lundström som legger inn i feltet. Der står Fridjónsson klar til å motta ballen omtrent på straffemerket, han trikser tre (!) ganger med ballen før han lobber den over keeper. Utsøkt.

Viking reduserte til 1-5 da Andreas Nordvik stusset inn en corner etter 74 minutter, men bare fire minutter senere av Juklerød på farta igjen. Han plukket opp ballen midt på banen, går og går før han på ny ladet kanonen og fyrte av et knallhardt skudd som (selvsagt) gikk rett i mål og hattricket var et faktum.

15 mål på tre kamper

Men Vålerenga ga seg ikke med det. 83 minutter var spilt da Vålerenga fikk corner som Herman Stengel slo inn i feltet. Etter litt klabb og babb i feltet, havnet ballen til slutt tilbake hos Stengel som klinka ballen inn i nærmeste hjørnet og ydmykelsen var komplett. Det var Vålerengas 15. mål på sine tre siste kamper.

Vikings André Danielsen, som spilte sin 500. kamp for Viking, fikk sitt andre gule kort fire minutter før full tid, i Vikings største hjemmetap i den øverste serien i Norge. For Vålerenga var det tangering av flest mål scoret på bortebane i eliteserien, og lagets største borteseier siden Start ble slått 7-0 i 1985. 7-0 ble det også borte mot Gjøvik/Lyn og Frigg i 1963.

Nå venter Molde, som slo FK Haugesund 1-0 søndag kveld, på Intility Arena søndag 29. oktober klokka 20.00. Kjøp billetter her!

Kampfakta:

Viking - Vålerenga 1-7 (0-4)
Viking Stadion, 7.760 tilskuere.

Mål: 0-1 Herman Stengel (11), 0-2 Enar Jääger (15), 0-3 Simen Juklerød (27), 0-4 Juklerød (35), 0-5 Samúel Kari Fridjónsson (54), 1-5 Andreas Nordvik (74), 1-6 Juklerød (78), 1-7 Stengel (84).

Rødt kort: André Danielsen, Viking (86).
Gult kort: Ross Jenkins, Viking, Stengel, Vålerenga.

Vålerengas lag: Adam Larsen Kwarasey - Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger, Ivan Näsberg – Herman Stengel, Magnus Lekven (Daniel Berntsen fra 66. min.) – Simen Juklerød, Christian Grindheim (Samúel Kari Fridjónsson fra 26.), Chidera Ejuke – Henrik Kjelsrud Johansen (Fitim Azemi fra 74.).