Vålerenga tapte historisk finale

Avaldsnes vant 1-0 i Telenor Arena lørdag ettermiddag.

Lørdag spilte Vålerenga sin første cupfinale noensinne da Avaldsnes var motstander i Telenor Arena.

Vålerenga-jenter klare for klubbens første cupfinale (Foto: Kenneth Berger)

Tidlig baklengs

Rødtrøyene fra Haugalandet kom best i gang og tok ledelsen ved Elise Thorsnes allerede etter fem minutter. Kapteinen ble spilt fri på Vålerengas venstreside og var iskald alene med Betos.

Vålerenga spilte seg opp utover i omgangen, dog uten å skape de største farlighetene foran Avaldsnes-målet. Laget så noe preget ut av stundens alvor, men en trygg og god Michelle Betos bakerst holdt Oslos stolthet inne i oppgjøret.

Se høydepunktene fra kampen nederst i saken.

Nesten-mulighet

Etter 32 minutter ble Maren Hauge spilt vakkert igjennom av Elise Krieghoff, men i duell med en av Avaldsnes-stopperne ble hun såpass hindret at avslutningen aldri kom.

Vålerenga hadde mye ball, men mangla litt presisjon på siste tredjedel fra å skape de store sjansene. Avaldsnes på sin side var giftige på kontringer, og straffa Vålerenga på vei frem.

Thorsnes' scoring etter fem minutter var omgangens eneste og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Avaldsnes.

Det var mange tøffe dueller i lørdagens cupfinale. Her er Jennie Nordin i duell med Avalsnes' keeper (Foto: Digitalsport)

God Enga-periode

Vålerenga kom ut etter hvilen med mye energi og skapte to-tre store sjanser nærmest på direkten. Dessverre for hovedstadslaget sto både tverrligger og keeper i veien for nettkjenning.

Vålerenga fortsatte å trøkke på for utligning og var vanvittig nære med en trippelsjanse etter 72 minutter. Anne Lise Olsen starta det hele med å rundlure Daiane på høyresida, la til Krieghoff som avslutta via et Avaldsnes-bein. Ballen endte opp hos Kur, men Fraine redda på strek.

Retur nummer to havna også hos en Vålerenga-spiller, og denne gang var det Jonsdottir som prøvde seg på en avslutning. Dessverre gikk kapteinens forsøk i blokka og videre til corner.

Tapte historisk finale

Vålerenga var helt klart det førende laget etter pause, men uten scoring ble det dessverre tap for Kjell Gustads jenter i klubbens første cupfinale.

Elise Thorsnes scoring etter fem minutter var kampens eneste, og Avaldsnes kunne til slutt løfte pokalen over hodet i Telenor Arena.