Vålerenga tapte derbyet

Lillestrøm vant 2-1 på Åråsen lørdag kveld.

Annonse:


I lørdagens derby mot Lillestrøm på Åråsen stadion havna Vålerenga bakpå allerede etter ni minutter, da veteran Frode Kippe sendte vertene i ledelsen.

Robert Lundström laga et unødvendig frispark på venstresida, og da innsvingeren fra Simen Rafn traff kapteinen på hodet var Adam Larsen Kwarasey sjanseløs bakerst hos Vålerenga.

Nære utligning

Få minutter etter LSKs scoring kunne Ghayas Zahid utligna og skapt balanse i regnskapet. Kun en god redning av LSK-keeper Arnold Origi hindra teknikeren i å putte sitt sjette for året da innlegget fra Simen Juklerød ble ekspedert videre fra fem meter.

Etter en svært rufsete start, med mye unødvendige balltap, kom Vålerenga seg høyere i banen og fikk satt et godt trøkk på hjemmelagets kompakte 4-4-2-system. Etter 1-0-scoringa var det stort sett Vålerenga som hadde ballen inne på Lillestrøms halvdel, og det bar frukter. 

Kapteinenes omgang

Der hjemmelagets kaptein åpna scoringsballet, fortsatte vår hærfører da halvtimen var spilt. Bård Finne kjempa seg til en corner på venstresida og innsvingeren fra Zahid havna midt på pannebrasken til haugesunderen.

Sjansebonansa

Etter en god Vålerenga-periode tok hjemmelaget mer over inn mot pause, og skremmeskuddet fra Marco Tagbajumi etter 40 minutter var en forsmak på det som skulle komme.

Adam Larsen Kwarasey med en av mange gode redninger i kampen (Foto: Digitalsport)
Adam Larsen Kwarasey med en av mange gode redninger i kampen (Foto: Digitalsport)

Like etter spilte spisskollega Ifeanyi Matthew vegg med Udoji og fyrte av en tupp fra 17 meter som gikk langs gresset og helt ned i Kwaraseys høyre hjørne til 2-1-ledelse for LSK.

Vålerenga kunne utligna på direkten, men forsøket fra Daniel Fredheim Holm gikk via en LSK-fot og like utenfor stolpen. Langskuddet på tampen av omgangen var det siste Vålerengas nr 7 rakk å gjøre i lørdagens derby, før han ble erstatta av Henrik Kjelsrud Johansen i pausa.

Mer pønsj i boks

Spissen var god i oppspillsfasen innledningsvis og vant i tillegg mange dueller i lufta som han fikk tatt ned og spilt videre.

Robert Lundström var som vanlig aktiv langs sida, og da Kjelsrud Johansen spilte backen fri sentralt i mellomrommet tok han sats og banka til fra 20 meter. Arnold Origi fikk kjempetrøbbel med avslutninga og måtte gi retur, men Amundsen redda på streken like foran Bård Finne.

Ropte på straffe

Aron Dønnum erstatta Bård Finne halvveis i den andre omgangen, og unggutten var frisk på kanten da han kom inn. Såpass frisk at LSK måtte bruke ulovligheter for å stoppe han, uten at Svein Oddvar Moen så ut til å være enig i det da han ble meid ned i 16-meteren etter 70 minitter....

Når man ligger under går klokka usedvanlig fort, og selv om Vålerenga styrte det meste på Åråsen-gresset etter hvilen ble ikke sjansene laget skapte omsatt i scoringer, og plutselig var kampen over.

Cupen neste

Vålerenga tapte derbyet på Åråsen og har ikke vunnet i Eliteserien siden 3-1-seieren over Lillestrøm 24. juni. Nå er det cupen som gjelder og kvartfinale mot Rosenborg på Lerkendal 28. august.

Asset 1 Asset 2
21
Larsen Kwarasey


5
Lundström
4
Tollås Nation
3
Jääger
18
Juklerød


19
Grindheim
Substituted out 76'
Goal 29'
8
Lekven

7
Fredheim Holm
Substituted out 46'
10
Zahid
11
Finne
Substituted out 63'

40
Ejuke
Innbyttere
1
Sandberg
22
Näsberg
15
Berntsen
Fridjónsson
14
Stengel
Substituted in 76'
10
Dønnum
Substituted in 63'
20
Kjelsrud Johansen
Substituted in 46'
Innbyttere
  • 1
    Sandberg
  • 22
    Näsberg
  • 15
    Berntsen
  • Fridjónsson
  • 14
    Stengel
    Substituted in 76'
  • 10
    Dønnum
    Substituted in 63'
  • 20
    Kjelsrud Johansen
    Substituted in 46'

Annonse fra Obos-ligaen: