Vålerenga styrker SK-rollen

Vålerenga har to supporterkoordinatorer i 2017. Matijas Loeb (t.v) bekler den nye overordnede supporterkoordinator-rollen, mens leder KST fortsetter som Supporterkoordinator på kampdag.

Annonse:

Vålerenga styrker supporterkoordinator-rollen på vei inn på eget stadion. Ved å doble antall SK, styrker klubben samarbeidet med supporterne og nærmer seg måten man organiserer dette arbeidet i Europa.

Vi skal ikke bare oppfylle klubblisenskravene. Jeg vil utgjøre en forskjell.

— Matijas Loeb, ny supporterkoordinator i Vålerenga
- I Norge og i Vålerenga har vi siden SK-ordningen kom i gang hatt en SK. I Sverige, Tyskland og andre steder der SK-ordningen fungerer godt har man flere supporterkoordinatorer. Der er det vanlig med en rollefordeling hvor noen har ansvar for å følge opp fasiliteter for supporterne og lignende, mens andre jobber mer overordnet som brobygger mellom supportere og klubb. Blant annet med å skape aktivitet, forståelse, samarbeid og lignende. Nå har også Vålerenga fordelt oppgavene på en slik måte, og det har vi store forventninger til skal fungere godt, sier daglig leder Erik Espeseth.

Klanen støtter to supporterkoordinatorer

Klanen har vært involvert i prosessen, og mener det er bra at Vålerenga nå får to supporterkoordinatorer.

- Vi synes det er bra at klubben legger til rette for utvikling av samarbeid mellom ulike supportermiljøer i Vålerenga. Dette er et engasjement som går utover det å ha kontroll på fasilitetene på kampdag. Derfor er det fornuftig å dele disse oppgavene på to supporterkoordinatorer, sier Jan-Erik Ullevold Sveen (bildet t.h), i klansstyret.

Måten SK-rollen har vært definert i 2016 ligger nært opptil oppgavene til nye SK Kampdag i 2017.

- SK har fungert på en veldig god måte i 2016, og derfor fortsetter vi med å skille ut SK Kampdag som en egen rolle for sesongen som kommer – med omtrent samme arbeidsoppgaver. Samtidig har vi opplevd at vi ønsker mer overordnet engasjement og bidrag for å få flere supportere på kamp, og konklusjonen ble å øke antall supporterkoordinatorer til to, sier arrangementsansvarlig Anita Alexandersen.

Irene Rønnbäck er utnevnt leder av KST, og blir SK Kampdag (se rollebeskrivelse nederst i saken). Rønnbäck hadde tilsvarende rolle i 2016. KST er som kjent Klanens egne vakter og verter. 

Matjias Loeb ny supporterkoordinator

Vålerengas nye supporterkoordinator er Matijas Loeb (27). Han er lektor, og bor på Torshov sammen med sin samboer. Loeb har vært supporter i 20 år, aktiv i Klanen og leder i Engatifo. Han har også vært aktiv i Ultras-miljøet og Ikaros de siste årene, og er nå klar for sitt viktige oppdrag. 

- Jeg gleder meg til at Vålerenga-supportere skal dele en supportertribune, og ønsker å legge til rette for at Vålerenga får mest mulig støtte. Jeg ser også frem til å jobbe med relasjoner supportere i mellom, og ikke minst relasjonen mellom supportere og klubb, sier Vålerengas nye supporterkoordinator.

Han har store forventninger til eget virke.

- Vi skal ikke bare oppfylle klubblisenskravene. Jeg vil utgjøre en forskjell, sier Loeb.

Klansstyret er positive til valget av Loeb som ny supporterkoordinator. 

- Med to supporterkoordinatorer klarer vi å favne bredden i supportermiljøene våre på en god måte. Matijas er en meget god kandidat til denne rollen, og er valgt blant annet etter forslag fra oss, sier Ullevold-Sveen.

Saken fortsetter under illustrasjonen

Foto: Eivind Hauger
Foto: Eivind Hauger

Skal jobbe for flere folk på kamp

Vålerenga kommer til å øke aktiviteten betydelig for å fylle ny stadion – kamp etter kamp. Når Vålerenga inviterer Oslo på kamp har begge supporterkoordinatorene en nøkkelrolle i arbeidet.

- SK Kampdag holder både oss og arrangør av bortekamper i øra for å sikre best mulig forhold for supporterne våre. Det er bra, og det er viktig! Samtidig blir Matijas Loeb en viktig sparringspartner og bidragsyter for å trigge flere supportere på kamp, og han har flere spennende ideer vi gleder oss til å sette ut i live, sier Morten Nydal, leder for privatmarked.

Erik, Anita, Morten og resten av administrasjonen ønsker Matijas Loeb hjertelig velkommen som ny SK i Vålerenga!

Supporterkoordinator

 • Supporterkoordinator (SK) er et klubblisenskrav. SK skal være en brobygger mellom supportere og klubb, og ordningen er igangsatt i de fleste land som er medlem i UEFA. Internasjonalt kalles rollen Supporter Liaison Officer (SLO).

Vålerenga har fra 2017 to SK, som kalles SK Kampdag og (bare) SK.

Supporterkoordinatorene skal:

 • Bidra til å etablere og vedlikeholde gode relasjoner mellom VFE og supportere
 • Besørge alle administrative rutiner for SK i henhold til krav i klubblisensen
 • Bidra til øke tilgangen av publikum, spesielt på våre hjemmekamper

SK Kampdag sine oppgaver:

 • Være brobygger mellom VFE og alle supportere
 • Sjekke at alt av fasiliteter er i henhold til avtaler og sende inn evalueringsskjema etter bortekamper
 • Ansvarlig for logistikk og rapportering mht KST vakter og andre akkrediterte på bortekamp, innhente informasjon fra bussansvarlig til borteturer med videre
 • Delta i kampmøter på hjemme- og bortekamper
 • Ansvar for dialog med bortelagets SK på våre hjemmekamper

SK sine oppgaver:

 • Være brobygger mellom VFE og alle supportere
 • Ansvar for å planlegge og gjennomføre møter og workshops for supportere
 • Talsmannsrolle på vegne av de to supporterkoordinatorene, inkludert ansvar for å styre SK-rollen i alle SoMe-flater
 • Bistå i planlegging av kamparrangement og tilrettelegge dette for supportere
 • Bistå til konseptutvikling for å skape identitet for supportertribunen og tilsvarende
Annonse fra Eliteserien: