Vålerenga-spiller har fått påvist hjernesvulst

Ingrid Buer Søndenå (24) skal opereres for hjernesvulst mandag.

Vålerengas solide midtstopper, Ingrid Buer Søndenå mister resten av sesongen etter at hun fikk påvist hjernesvulst tidligere denne uka. 

24-åringen har slitt med hodepine i en lengre periode, og etter en MR-undersøkelse fredag i forrige uke, ble det klart at årsaken til smertene var en svulst i et hulrom inne i hjernen. 

Jenta med 98 kamper for Vålerengas A-lag, så frem til både serieinnspurt og semifinale i cupen, men nå skal hun i stedet kjempe en helt annen kamp. Tross den tøffe beskjeden fra legene er Søndenå ved godt mot og gleder seg til å kunne bidra for laget neste sesong. 

- Det var selvsagt et sjokk med en gang, men jeg er positivt innstilt og overbevist om at dette skal gå bra. Det er kjedelig å måtte avslutte sesongen allerede nå, men jeg gleder meg til å kunne bidra i 2018, sier Buer Søndenå. 

Lørdag klokka 14.00 spiller Vålerenga toppseriekamp mot Avaldsnes på Vålerenga Kultur- og idrettspark, og Buer Søndenå har sørga for å få perm fra Ullevål sykehus slik at hun kan se kampen fra tribunen.

Hele Vålerenga-familien ønsker Ingrid lykke til med operasjonen og ser frem til å få henne tilbake på banen. 

Annonse fra Eliteserien: