Vålerenga markerte Pride

Det var ikke bare blårødt og gulsvart som var synlig på Ullevaal lørdag. Regnbuens farger var også representert.

Utenfor nasjonalarenaen var regnbueflagg godt synlig rundt Fanzone og andre stands, og inne på banen viste begge lagene homohets det røde kortet.

– Jeg tror det er viktig at vi alle viser de samme signalene og at vi bryr oss om dette. Det er snakk om menneskets rettigheter, og fotballen har egentlig vært flinke til å ta tak i flere ting som rasisme og slikt - derfor er det fint å se at det nå også utvides og fokuseres på temaer som dette også, sa Vålerenga-kaptein Christian Grindheim til fotball.no etter kampen.

Omkranset Fanzone

Det var flere tusen som gikk gjennom Fanzone-portalen på Ullevaal lørdag, og de fikk se regnbueflaggene omkranse festområdet. At Fanzone hadde en slik tydelig markering er viktig for Vålerenga.

Annonse:

– Fanzone er en festplass før kampene, og her er alle hjertelig velkomne – uansett kjønn, etnisitet, religion og legning. Mottoet før kampen var «Trygge Rammer» og det er noe vi i Vålerenga omfavner i aller høyeste grad. Vi vil takke Norges Fotballforbund, og spesielt avdelingen for inkludering og internasjonalt utviklingsarbeid, for hjelpen med å dekorere Ullevaal og Fanzone med regnbuens farger, sier salgssjef privatmarked, Morten Nydal, i Vålerenga Fotball. 

Stor fest

I Fanzone hadde DNB en egen skuddvegg, Fjordkraft fortalte om Norges beste strømavtale, Viken Fiber hadde en stor fotball-darttavle, Sjappa solgte supporterutstyr og sine splitter nye Vålerenga-spinnere, mens Vålerenga «KjempeEnga» solgte vafler og kaker i kiosken – alt kommentert av konferansier Finn fra Eventmakerne. 

I ballbingen spilte Forward, Oppegård og Vålerenga «Storm» i DNB Minicup. Før turneringen startet ønsket alle spillerne hverandre lykke til, og etter kampen tok man hverandre i hånda igjen for å gratulere hverandre for godt spill i god Fair Play-ånd. Så ble det obligatoriske lagbildet tatt med gjesteopptredener av Markus Nakkim, Kristoffer Hay og Henrik Kjelsrud Johansen.

Saken fortsetter under bildet. 

Etter kampen ble barna invitert i «Player’s Lounge» hvor samtlige spillere fra Vålerenga kom innom for å skrive autografer og ta selfier. 

Annonse fra Obos-ligaen: