Tre nye ansikter med til Marbella

Onsdag morgen setter Vålerenga seg på flyet til den spanske solkysten. Med til Marbella er det to prøvespillere og en mexikansk landslagsspiller som ønsker å bli kjent med klubben.

Klokka elleve sitter Vålerengas tropp på flyet til Marbella og årets treningsleir. I to uker skal laget stort sett trene doble økter, samt spille tre kamper mot internasjonal motstand. 

Unggutta har imponert

Med til Marbella er både Leo Cornic og Oscar Opsahl. 18-åringene har vært med på hele A-lagets oppkjøring så langt og imponert hovedtrener Deila både på trening og i kamp. Det belønnes nå med plass i troppen til treningsleiren i Spania. 

Leo Cornic er klar for to uker på Marbella med A-laget (Foto: Kenneth Berger)
Leo Cornic er klar for to uker på Marbella med A-laget (Foto: Kenneth Berger)

Begge var tatt ut i G18-landslagets tropp til samling på La Manga i samme periode, men etter god dialog med landslagstrener Pål Arne "Paco" Johansen ble man enige om at tre internasjonale kamper med Vålerenga gir vel så bra utbytte som en samling på La Manga. 

Også nysigneringen Odin Thiago Holm blir med på tur. Han skal være på Marbella til 14. februar før turen går videre til landslagssamling og kamper mot England, Brasil og Frankrike.  

To prøvespillere fra Nigeria

Da Chidera Ejuke og Peter Godly Michael signerte for Vålerenga hadde de begge deltatt på lagets treningsleir på Marbella. Nå er det to nye unggutter fra Nigeria som får prøve seg de kommende to ukene. 

Lars Tjærnås var på besøk i Nigeria i månedsskifte november/desember, og har både sett og møtt angrepsspillerne flere ganger. 

Annonse:

Victor Okoh Boniface (født 2000) er spiss og nigeriansk U-landslagsspiller, mens Etim Friday Ubi (født 2002) både kan bekle spiss/kant og tierrollen. Også han har U-landskamper for sitt land. 

Slik reglene er kan ikke Vålerenga signere spillere utenfor Europa før de fyller 18 år. Etim er med slik at han kan bli kjent med klubben og vi med han. 

-  Da Lars kom tilbake fra sin reise til Nigeria gikk vi gjennom alle spillerne han hadde merket seg, og valgte til slutt å se nærmere på disse to guttene, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen og legger til:

- Nå skal begge få ro til å vise seg frem på og utenfor banen, og bli kjente med hverandre. Deretter får vi gjøre en vurdering i løpet av de nærmeste ukene om vi går videre med Victor nå, og om vi skal fortsette å følge Etims utvikling i tiden som kommer, avslutter han. 

Meksikansk landslagsspiller

I tillegg til Victor og Etim er også høyrebacken Efraín Juárez på plass på Marbella for å være en del av laget de neste to ukene. 

30-åringen har 39 kamper for Mexico sitt A-landslag, i tillegg til 15 aldersbestemte kamper og spilte VM tilbake i 2010. Han kan også skilte med over 200 kamper i de to øverste divisjonene i Mexico, men har det siste året spilt fotball i Major League Soccer i USA. 

Vil bli kjent

Kontakten mellom Juárez og Vålerenga kom i stand gjennom Ronny Deilas nettverk. Meksikaneren har en kone fra Belgia og ønsker derfor å spille fotball i Europa. Det er ikke snakk om et prøvespill, men mer en test fra begges side om dette er noe å bygge videre på. 

Da Amin Nouri gikk på lån til belgisk fotball er det ingen hemmelighet at Deila & co har sett etter en ekstra spiller på hans plass, i tillegg til Christian Borchgrevink. De to neste ukene vil vise om Efraín Juárez er den spilleren man ønsker å knytte seg til. 

Tre kamper

Første mulighet for de nye spillerne til å vise seg frem for Vålerenga blir allerede førstkommende lørdag. Da venter storlaget Dynamo Kiev i oppholdets første treningskamp. 

Tre dager senere, tirsdag 12. februar er det russiske Rostov som venter før Nomme Kalju er siste lag ut tirsdag 19. februar. 

Vålerengas tropp til Marbella

  • Keepere: Adam Larsen Kwarasey, Kristoffer Klaesson, Petter Karlsen

  • Forsvarsspillere: Efraín Juárez, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Sam Adekugbe, Christian Borchgrevink, Oscar Opsahl, Leo Cornic,

  • Midtbanespillere: Mohammed Abu, Magnus Lekven, Felix Horn Myhre, Erik Israelsson, Sakarias Opsahl, Magnus Retsius Grødem, Odin Thiago Holm

  • Angrepsspillere: Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Deyver Vega, Bård Finne, Chidera Ejuke, Fitim Azemi, Peter Godly Michael, Victor Okoh Boniface, Etim Friday Ubi

Annonse fra Eliteserien: