Det ble tap 1-2 for FK Haugesund på Intility Arena søndag kveld.

Vålerenga hadde ballen mest, men FK Haugesund scoret flest mål.

Saken fortsetter under sammendraget.

Drømmestart

Bare 90 sekunder var spilt da Matthías Vilhjálmsson blokkerte et Haugesund-oppspill, islendingen satte selv fart langs linja, la inn foran hvor både Mayron George og Herolind Shala hadde tatt løpet i boks. Innlegget ble slått strøkent inn til Shala som dundret ballen i mål fra ti meter.

Saken fortsetter under bildet.

Herolind Shala mål FK Haugesund_Spx
Herolind Shala banket inn 1-0. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Etter 38 minutter kom FK Haugesund til en skuddmulighet fra 25 meter, men Kristoffer Klaesson blokkerte forsøket. George fyrte av fra tilsvarende hold tre minutter før pause, men Helge Sandvik i Haugesund-buret fikk så vidt slått ballen til corner.

Haugesunds første store sjanse kom minuttet før pause da de kontret på sin høyreside, ballen ble lagt inn foran mål, men Klaesson fikk akkurat hindret Ibrahima Koné så han ikke fikk prikke skuddet fra tre meter. Det sto 1-0 ved pause.

Kristoffer Klaesson FK Haugesund_Spx
Kristoffer Klaesson hindret Ibrahima Koné i i å score. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kalddusj

Vålerenga scoret ett og et halvt minutt i den første omgangen og Haugesund skulle score to og et halvt minutt i den andre. Niklas Sandberg kom seg fri på sin høyreside, forsøkte et innlegg på bakre stolpe, men ballen gikk i en elegant bue over Klaesson. 1-1.

Vondt skulle bli til verre midtveis i omgangen. Gjestene kom opp på sin venstreside, ballen ble spilt inn i midten der Kristoffer Velde breisida ballen i mål fra 12 meter.

Vålerenga hadde naturligvis ballen mest etter dette, men sleit med å komme til de store sjansene før helt på tampen. Et par minutter før slutt kom Aron Dønnum seg fint forbi på høyresida, men innlegget gikk i magen på en forsvarsspiller og spratt på utsida av målet.

Flere mål ble det ikke, og FK Haugesund vant 2-1.

Kampfakta

Vålerenga - FK Haugesund 1-2 (1-0)

Intility Arena, 7.304 tilskuere.

Mål: 1-0 Herolind Shala (2), 1-1 Niklas Sandberg (48), 1-2 Kristoffer Velde (64).

Gult kort: Herolind Shala, Johan Lædre Bjørdal og Ivan Näsberg, Vålerenga. Kevin Martin Krygård og Sondre Tronstad, FK Haugesund.

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson ­– Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Mohammed Abu (Bård Finne fra 59. min.) – Herolind Shala (Felix Horn Myhre fra 74.), Matthías Vilhjálmsson (Deyver Vega fra 70.), Aron Dønnum – Mayron George.

Toppbilde: Herolind Shala. Foto: NTB Scanpix.