Tap i åpningskampen

G19-EM: Felix Horn Myhre spilte hele kampen for Norge da Portugal vant 3-1 i Finland.

Det norske G19-landslaget med Felix Horn Myhre og Christian Borchgrevink i troppen, spilte mandag sin første kamp i EM-sluttspillet i Finland.

Portugal, som vant U17-EM for to år siden, sto på motsatt halvdel på Vasa Stadium, og det ble en tøff kamp i varmen for de norske unggutta.

Portugiserne tok ledelsen etter 24 minutter da Trincão Francisco plasserte ballen ned i hjørnet fra 16 meter, og økte til 2-0 før pause da et innlegg fra Miguel Luís snek seg inn ved lengste stolpe.

Markovic med redusering

Norge pressa på for scoring i den andre omgangen og fikk det til slutt. En strålende prestasjon av Eman Markovic sørga for ny spenning i matchen da det gjensto 8 minutter.

Både Erling Braut Håland og kaptein Leo Skiri Østigård var nære ved å utligne for Pål Arne "Paco" Johansens mannskap på tampen, men dessverre for Norge sto treverket i veien både en og to ganger.

Norge sendte alle mann i angrep mot slutten av oppgjøret og der Norge bomma, traff Portugal. Francisco la på til 3-1 etter 93 minutter og sørga for norsk tap i første kamp.

Finland neste

Felix Horn Myhre spilte hele kampen for Norge, mens Christian Borchgrevink var ubenytta reserve. Neste kamp for laget er torsdag klokka 17.30 når vertsnasjon Finland står på motsatt halvdel.

Toppbilde: Fotograf Jussi Eskola / UEFA.