Sterkt bortepoeng for Vålerenga i Bergen

I en intens fotballkamp endte oppgjøret mellom Brann og Vålerenga 0-0 søndag kveld.

Brann hadde de største sjansene i førsteomgangen, mens Vålerenga hadde sjansene i andreomgangen. Det endte målløst i Bergen.

– Snytt for straffe

Hjemmelaget var klart best de første ti minuttene og skapte tre store sjanser. Men de neste ti var Vålerenga det klart beste laget. Det starta med at Jonatan Tollås Nation ble dratt ned på vei gjennom av den tidligere Vålerenga-spilleren Sivert Heltne Nilsen innafor 16-meteren etter 12 minutter.

– Det var straffe. Jeg ble holdt og det så ut på storskjermen at det var straffe også, sa Tollås Nation til Eurosport Norge i pausen, og fikk medhold av ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

– Jeg mener det er straffespark uten tvil. Der ble Vålerenga snytt for straffe, konkluderte Rekdal.

Tøffe dueller

Daniel Fredheim Holm vare nære på da han skjøt på direkten fra 20 meter like utenfor et par minutter senere i den gode Vålerenga-perioden. Så jevnet kampen seg ut og Ruben Kristiansen, også han med en fortid i Vålerenga, skjøt utenfor etter en misforståelse i Vålerenga-forsvaret etter 25 minutter.

Førsteomgangen var preget av mange dueller og mange frispark. Etter en halvtime fikk Heltne Nilsen en dytt av Tollås Nation innafor Vålerengas 16-meter, mens fem minutter senere var det Mohammed Abdellaoue som ble dytta overende innafor straffefeltet - men dommeren vinket spillet videre ved begge tilfeller. Resten av omgangen fortsatte med tøffe dueller, men ingen store sjanser til lagene.

Store sjanser

De første 20 minuttene av den andre omgangen var lik avslutninga på den første, men så smalt gang på gang for Oslos Stolthet. Kampens største sjanse kom etter 65 minutter. «Moa» tok en kontring og løp over halve banen før han sendte en stikker til Robert Lundström. Svensken la ut 45 grader tilbake til «Moa» som sklei avslutninga knallhardt bare centimetere utenfor en utspilt Piotr Leciejewski i Brann-målet.

Fem minutter senere kom Vålerenga på en ny kontring. Igjen var «Moa» arkitekten, spilte fri Rasmus Lindkvist denne gangen, men innlegget traff Ghayas Zahid og avslutningen gikk utenfor. 79 minutter var spilt da Fredheim Holm spilte en nydelig stikker til Lundström som kom alene med keeper fra skrått hold, men svensken fikk en dårlig andretouch og ballen gikk inn til Leciejewski.

Ble målløst

Den siste sjansen kom også den til Vålerenga – fem minutter før full tid. Ghayas Zahid trakk seg inn fra kanten, kom innafor 16-meteren, men kom ikke helt over ballen så avslutningen gikk utenfor.

Brann hadde et par dødballer på tampen, men kampen endte 0-0.

Neste kamp for Vålerenga er borte mot Kristiansund om drøye to uker.