Marbella: Felipes skade mindre alvorlig enn antatt, Jonatan fortsatt diagnostisert med hjernerystelse.

Etter nærmere undersøkelser utover kvelden har legene konkludert med at Felipe Carvalho ikke har pådratt seg hjernerystelse. Han har derimot et dypt kutt i hodet som har blitt sydd, og han må belage seg på noen dager uten fysisk aktivitet før han kan gjenoppta trening med de andre gutta.

For Jonatan Tollås Nations del er det derimot fremdeles konkludert med hjernerystelse, og han må ta seg noen ukers pause fra fotballaktivitet.

Begge gutta er nå tilbake på spillerhotellet med resten av laget.

Felipe Carvalho har det etter forholdene bra. Mr. Boof regner med å være tilbake på feltet om noen dager (Foto: VIF Media)

Under torsdagens treningskamp mot Tromsø IL på Marbella var Felipe Carvalho og Jonatan Tollås Nation uheldige og stanget sammen allerede i det første minuttet.

Midtstopperne ble liggende på gresset og kom raskt under behandling fra medisinsk personell.

Se høydepunktene fra kampen i videoen under:

Kampen endte for øvrig 0-3. Her er et referat av de viktigste hendelsene:

Kampen startet på verst tenkelig måte, da Jonatan Tollås Nation og Felipe Carvalho kolliderte stygt etter ett minutt. Kampen ble stoppet i ti minutter, og begge måtte forlate banen på båre.

Vålerenga måtte rokkere på laget, og inn kom Christian Dahle Borchgrevink og Henrik Kjelsrud Johansen. I minuttene etter var Tromsø det beste laget, og tok ledelsen i det 14. spilleminutt. Etter en kort corner, ble ballen slått inn i feltet, og andreballen endte hos Lasse Nilsen, som sendte Tromsø i ledelsen.

Samme mann doblet ledelsen fire minutter senere, da han ble spilt alene med keeper.  Begge lag hadde sine muligheter, men lagene gikk til pause med 2-0 til Tromsø.

Vålerenga gjorde en rekke bytter i pausen, og omgangen starta med en kjempesjanse da Peter Michael, etter fint spill sto helt fri foran mål, men avslutningen gikk dessverre utenfor.

Deretter tok Tromsø over styringen, og skapte tre gode muligheter. En kjemperedning av Marcus Sandberg og en velvillig stolpe hindra at Tromsø økte ledelsen, før Vålerenga igjen tok over initiativet i kampen.

Ernest Agyiri hadde tre gode avslutningsforsøk, hvor det siste var en suser fra 25 meter som smalt i krysstanga. Magnus Grødem kom også til en god mulighet, men avslutningen traff ikke målet. Tromsø var mer effektive, og i det 85. minutt var det Slobodan Vuk som fastsatt sluttresultatet til 3-0 med en god enkeltmannsprestasjon.

Vålerenga møter russiske Rubin Kazan til ny treningskamp søndag kl 16.00.