Skal bygge Oslos stolthet i fellesskap

Vålerenga Fotball og VisitOSLO har inngått unikt samarbeid.

Annonse:

Vålerenga Fotball og VisitOSLO har i dag kickstartet et bredt samarbeid om byen i våre hjerter, symbolsk nok med et felles lagbilde. 

En viktig del av samarbeidet er at Vålerenga skal bidra til å framsnakke byen i sine kanaler, blant annet gjennom seks spillere som blir osloambassadører. 

Ronny Deila og administrerende direktør i VisitOSLO, Christian Lunde gleder seg til samarbeidet
Ronny Deila og administrerende direktør i VisitOSLO, Christian Lunde gleder seg til samarbeidet

-Vålerenga ønsker å være navet i Oslo-fotballen. Oslo-ungdom kan få proffdrømmen realisert hos oss. Men vi skal være mer, vi skal utvikle hele mennesker. Med egen fotballinje på den videregående skolen i vår nye stadion gjør vi det i praksis. Der hjelper Vålerenga også ungdom som trenger en litt annen oppfølging enn tradisjonell skolegang, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth og legger til: 

- Vi har gitt, og vil også i fremtiden gi Oslo stolte øyeblikk med A-laget. Stadion er vi stolte av allerede, og når vi har utviklet oss, kommer pokalene og de store øyeblikkene i tillegg.

Vi skal ikke kjøpe oss til kortsiktig suksess – men bygge en etablert toppklubb over tid gjennom å investerer i varige strukturer. Gjennom samarbeidet med VisitOSLO ønsker vi å vise at vi tar vår rolle i bybilde på alvor. Sammen skal vi gjennom å investere i engasjement, skape stolte øyeblikk for byen vi er glade i, avslutter Espeseth. 

Ved første øyekast er det to svært forskjellige organisasjoner vi her snakker om, men til felles har Vålerenga og VisitOSLO en ektefølt kjærlighet for byen. Og begge gjør viktige jobber for inkludering og mangfold.

Vålerenga har egne initiativ mot rasisme, og et flott inkluderingsprosjekt som blant annet bidrar til at idretten blir tilgjengelig for familier med dårlig økonomi. VisitOSLO eies av reiselivsnæringen, som er den største integreringsnæringen i Oslo, og som også er den næringen som sysselsetter flest ungdom og unge voksne.

Med andre ord tilbyr reiselivsnæringen jobber til de i byen som trenger det mest. Samtidig har vi også til felles at jobben er å skape skikkelig gode opplevelser i byen vår. 


- Fotball er en av verdens største publikumsidretter, og Vålerenga er Oslos eneste eliteserielag på herresiden. VisitOSLO skal bringe budskap om Oslo ut i verden – og bringe verden inn til Oslo.  Gjerne helt inn på Vålerengas nye stadion for å oppleve laget vårt på hjemmebane. Da byr vi på en ekte osloopplevelse, sier VisitOSLOs nye direktør, Christian Lunde, og legger til:

- Oslo har kanskje en større utfordring enn andre norske byer når det kommer til lokalpatriotisme; mange av innbyggerne kommer fra et annet sted. Men er det noen som kan hjelpe oss med å bygge den slags, så er det Vålerenga, avslutter Lunde, og sikter til den alltid dedikerte «klanen» og andre supportere.

Annonse fra Obos-ligaen: