Sesongkortsalget i vekst

Håndtrykket med Fagermo satte fart i sesongkortsalget. De svimlende tallene er det ikke, men det er en klart målbar effekt i en ellers stille periode for sesongkortsalg.

Annonse:

Ansettelsen av Fagermo har ført til en revitalisert og gledelig interesse rundt Vålerenga! I går kunne flere riksmedier melde om at sesongkortsalget har skutt fart. Vi har tatt en prat med Morten Nydal om sesongkortsalget så langt i år, og han byr på tall og harde fakta.

Femdobling

Klubben fikk hundre nye sesongkortinnehavere den første uken etter at styreleder Baardseng trykket hånden til vår nye hovedtrener.

- Vi selger normalt sett rundt 20 sesongkort i uka i januar og tidlig i februar. Når dette tallet øker til 100, er det først og fremst et uttrykk for at folk synes Baardseng & co har gjort et godt valg av ny hovedtrener og ikke et vanvittig tall i seg selv, sier Morten Nydal, som har ansvaret for privatmarkedet i klubben.

Han gleder seg på lik linje med mange Vålerenga-supportere over ansettelsen.

- Pressekonferansen var en befrielse for alle som liker Vålerenga. Han tok oss med storm, og skapte umiddelbart troen på at han er rett mann til å ta Vålerenga videre med den kursen som allerede er staket ut, sier Nydal.

Tar innpå fjoråret

Totalt er det nå solgt 1600 sesongkort. Det er totalt sett litt bak "skjema".

- Vi har tatt innpå fjoråret med 80 sesongkort siden ansettelsen. Helt siden salget startet i begynnelsen av desember, en hel måned senere enn vi startet i fjor, har vi ligget +/- 240 bak fjoråret. Nå tar vi innpå dag for dag, sier Nydal.

Salgsmålet knyttet til budsjett i 2020 er 2645 sesongkort.

- Vi endte på 2584 sesongkort til supportere, fans og andre private sesongkortholdere i 2019, og har satt et salgsmål med en liten økning for i år. I penger er salgsmålet lavere enn i 2019, i og med at vi har redusert prisen betydelig for de største gruppene av supportere, særlig på Patriot og Supporter, sier Nydal.

Fagermo, unge utfordrere, lavere priser

Den store forskjellen på totalen i 2019 og status 2020, er antall solgte på Supportertribunen. Det har sin naturlige forklaring.

- Veldig mange på Supportertribunen venter til siste liten med å kjøpe sitt sesongkort. De trenger ikke tenke på at andre skal ta plassen siden, slik de på langsidene kan "frykte". Så selv om det bare er 463 som har sikret sin plass for 2020, tror vi at mange av de 602 som foreløpige sitter på gjerdet ramler ned på rett side. Det er heller ikke usannsynlig med noen splitter nye sesongkortholdere med den nye prisen på 1699,- for medlemmer i klubb og klan, sier Nydal.

Han har tro på å nå årets mål.

- Med Fagermo på linja, unge utfordrere på banen og lavere priser på tribunen tror jeg at mange sikrer seg sesongkort også i 2020. Det blir et godt år, avslutter Nydal.

Den som allerede nå vil bidra med å skrive ny ettårskontrakt med Vålerenga, og velge sin plass på tribunen for 2020, kan gå i Sjappa og ordne alt over disk, eller kjøpe direkte på nett.

Annonse fra Obos-ligaen: