Seks Vålerenga-spillere på lista over Norges største talenter

Og midtstopper Brage Skaret (15) er blant topp ti. Se hvem de andre er her!

Annonse:

VG+ publiserte nylig en sak om Norges største fotballtalenter. I dialog med landslagstrenere, speidere, agenter og andre har de funnet plass til seks av Vålerengas unggutter (født etter desember 1998 til og med 2003) på listen. 

Blant topp ti

Brage Skaret kom fra Skedsmo til Vålerenga før årets sesong, og landslagsspilleren anses som et av Norges største midtstoppertalenter. Han debuterte for Vålerenga 2 i PostNord-ligaen allerede som 15-åring. 

Kristoffer Klaesson skrev nylig under på en ny langtidskontrakt i Vålerenga, og keepertrener Gjermund Østby mener han er et av de største keepertalentene i Norge. 17-åringen er på listen over spillere født i år 2000. Han debuterte for Vålerenga 2 allerede i en alder av 14 år, da han voktet buret i kampen mot divisjonskollega KFUM.  

Saken fortsetter under bildet.

Felix Horn Myhre jubler for sitt første A-lagsmål for Vålerenga (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)
Felix Horn Myhre jubler for sitt første A-lagsmål for Vålerenga (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

God vår for Vålerenga

EM-klare Felix Horn Myhre har fått mye tillit av Ronny Deila i siste halvdel av vårsesongen, og krona en god prestasjon mot Bodø/Glimt med å lime ballen i krysset. Unggutten er på plass i Finland for å spille EM med G19-landslaget og er på listen blant de mest spennende talentene født i 1999. 

Utviklingsavdelingen godt representert

Vålerengas utviklingsavdeling har fått mye velfortjent skryt for jobben som gjøres med de yngste talentene. På listen over spillere født i 2001, 2002 og 2003 finner vi ytterligere tre spillere. 

Oscar Opsahl og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen (Foto: VIF Media)
Oscar Opsahl og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen (Foto: VIF Media)

Oskar Aron Opsahl (født 2001) signerte nylig proffkontrakt i Vålerenga. Unggutten debuterte for Vålerenga 2 i PostNord-ligaen i 2017, og står også oppført med hele 25 aldersbestemt landskamper for Norge i en alder av 16 år. 

Fredrik Oppegård er G15-landslagsspiller og anses for å være en av de mest spennende offensive midtbanespillerne født i år 2002. Unggutten kom til Vålerenga fra KFUM før 2017-sesongen. 

Oskar Bobb kom til Vålerenga fra FC Porto før årets sesong og er en svært spennende midtbanespiller med fantastiske ballferdigheter. Unggutten er på lista over spillere født i 2003, og er i likhet med de andre ove, hyppig representert på Norges aldersbestemte landslag. 

Vålerenga-spillere på VGs liste

  • Felix Horn Myhre (midtbanespiller født 1999)

  • Kristoffer Klaesson (keeper født 2000)

  • Oskar Aron Opsahl (kant/spiss født 2001)

  • Brage Skaret (forsvarsspiller født 2002)

  • Fredrik Oppegård (midtbanespiller født 2002)

  • Oscar Bobb (midtbanespiller født 2003)

Vi gleder oss til å følge gutta i Vålerenga i årene som kommer! 

Annonse fra Obos-ligaen: