Rekrutta tapte for Brattvåg

Det mangla ikke på dramatikk da Vålerenga 2 tapte 2-1 borte for Brattvåg i PostNord-ligaen mandag kveld.

For andre gang denne sesongen var det tabellnabo Brattvåg som stakk av med alle poengene i møtet med Vålerengas rekruttlag. På Intility Arena ledet Vålerenga to ganger, men Brattvåg vant til slutt 3-2. I returoppgjøret mandag vant hjemmelaget 2-1 i en kamp som hadde flere kontroversielle episoder.

Frisk åpning

Vålerenga 2 startet kampen best, og det tok bare drøye tre minutter før Aron Dønnum kopierte dribleraidet i forkant av 3-0-scoringa til A-laget mot Tromsø dagen i forveien. Denne gangen la kantspilleren pasningen 45 grader ut til Abdisalam Ibrahim, men skuddet ble så vidt reddet av keeper.

Vålerenga hadde ballen mest og skapte desidert mest, men tross en rekke hjørnespark og frispark i farlig posisjoner, sto det målløst etter førsteomgangen.

Scoringer og straffebom

Der førsteomgangen gikk relativt rolig for seg, skulle det eksplodere i den andre omgangen. Først tok Brattvåg ledelsen etter 52 minutter, men bare et par minutter etter fikk Vålerenga straffe etter en hands. Toppscorer Sander Werni sendte ballen til sin venstre side, men keeper var med på notene og reddet mesterlig.

Midtveis i omgangen doblet hjemmelaget ledelsen sin til 2-0 på et skudd som gikk via en Vålerenga-spiller, men Ibrahim tente et håp for Vålerenga 2 da han sklei inn et innlegg fra Dønnum etter 82 minutter.

Dramatiske sluttminutter

Rekrutta presset voldsomt etter målet, og holdt på å få uttelling ett minutt før ordinær tid var over. Dønnum slo et frispark inn fra kanten, Samúel Kari Fridjónsson headet tilbake til Magnus Grødem, men sistnevnte klarte ikke score slik han gjorde mot Tromsø.

Dommeren la til bare tre minutter i omgangen, og i det 93. minutt ble Grødem snytt for straffe i en duell med Brattvågs keeper. Dommeren vinket imidlertid spillet videre til store protester fra Vålerengas spillere – så store at dommeren valgte å gi Enar Jääger direkte rødt kort for munnbruk.

Like etter dommer blåste dommeren av kampen, og Vålerenga 2 fikk seiersrekka på to kamper brutt for andre gang av Brattvåg.

For Vålerenga 2 venter nå serieleder Hødd på Intility Arena førstkommende lørdag – dagen før A-laget møter Eliteseriens serieleder, Brann. Kjøp billetter til den kampen her!

Kampfakta:

Brattvåg - Vålerenga 2 2-1 (0-0)

Brattvåg Stadion, 274 tilskuere.

Mål: 1-0 Sondre Sandnes Beite (52), 2-0 Emil Dahle (66), 2-1 Abdisalam Ibrahim (82).

Rødt kort: Enar Jääger, Vålerenga (90+3).

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson, Enar Jääger, Samúel Kari Fridjónsson, Jonas Levernes (Ulrik Mathisen fra 73. minutt), Oskar Opsahl (Sakarias Opsahl fra 73.), Magnus Grødem, Abdisalam Ibrahim, Felix Horn Myhre, Aron Dønnum, Kevin Ogudugu (Leo Cornic fra 64.), Sander Werni.

Toppfoto: Ulrik Mathisen fra da Vålerenga møtte Brattvåg på Intility Arena tidligere denne sesongen. Foto: Kenneth Berger.