Rekrutta med ny storseier

Vålerenga 2 er igjen Norges mestscorende lag etter seier over Norild lørdag.

5-0-seieren på Intility Arena lørdag kveld gjorde ikke bare at rekruttlaget er ti poeng foran FK Tønsberg i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2, de er også det mestscorende laget i de fire øverste divisjonene i Norge.

For med vanvittige 52 mål på 14 kamper regner det mål når Vålerenga 2 spiller. Og lørdag var intet unntak.

Saken fortsetter etter videon av de elleville jubelscenene etter kampen.

Fem mål

Rekrutta skapte masser av sjanser i den første omgangen, men det var først seks minutter før pause at Brede Sandmoen satte Vålerengas første scoring. Det første kvarteret i andre omgang var også den en sjansebonanza, men igjen var Sandmoen den som skulle få hull på byllen. Midtbanespilleren satte inn sitt 11. mål for sesongen fra straffemerket.

Saken fortsetter under bildet.

Brede Sandmoen Norild_kb
Brede Sandmoen med to mål lørdag. Foto: Kenneth Berger.

Marcus Victorio scoret to kjappe sju og fem minutter før slutt, men det var ligaens toppscorer, Sander Werni, som satte punktum med et dribleraid av de sjeldne. Maradona-scoringen var hans 14. for sesongen og dermed er begge de to toppscorerne i avdelinga fra Vålerenga.

Flere debutanter

Det ble også tid til noen debuter. Både Yasir Abdiqadir Sa'Ad, Jacob Blixt Flaten og Christos Zafeiris fikk sine første minutter i tredjedivisjon i denne kampen. Sistnevnte noterte seg også for en målgivende pasning.

Sander Werni Norild_kb
Sander Werni driblet bort hele Norild-forsvaret da han satte inn 5-0. Foto: Kenneth Berger.

Rekrutta står dermed med 12 seire, én uavgjort og ett tap og 37 poeng før laget tar sommerferie. FK Tønsberg, som ligger på andreplass med 27 poeng, spiller sin 14. kamp søndag. Det er kun avdelingsvinneren som rykker opp til PostNord-ligaen.

Kampfakta:

Vålerenga 2 - Norild 5-0 (1-0)

Intility Arena, 157 tilskuere.

Mål: 1-0 Brede Sandmoen (39), 2-0 Sandmoen (str. 59), 3-0 Marcus Victorio (83), 4-0 Victorio (85), 5-0 Sander Werni (89).

Vålerengas lag: Petter Karlsen, Leo Cornic, Harald Martin Hauso, Brage Skaret (Martin Bech Riisnæs fra 89. min.), Hans Jacob Huun Thomsen, Osame Sahraoui (Yasir Abdiqadir Sa'Ad), Brede Sandmoen, Marcus Victorio (Jacob Blixt Flaten fra 89.), Fredrik Oppegård (Ziké Joacim Sereba fra 66.), Elias Taubo (Christos Zafeiris fra 77.), Sander Werni.

Toppbilde: Marcus Victorio chipper ballen i mål. Foto: Kenneth Berger.