Poengdeling mot Sarpsborg 08

Det ble 1-1 i familiekampen på Intility Arena søndag ettermiddag.

Kampen hadde to mål, to avslutninger i metallet, men ingen vinner.

Stolpetreff

Kampen var bare et drøyt minutt gammel da Vålerenga kom til en kjempesjanse. Aron Dønnum snappet opp ballen etter en forsvarsfeil i Sarpsborg-forsvaret, han la den fint videre til Chidera Ejuke som kom på løp. Unggutten brukte et par touch, skrudde ballen forbi keeper, men den gikk i stolpen og ut.

Men 19 minutter ut i omgangen var det gjestene som scoret kampens første mål på en av sine første sjanser. Ballen ble spilt ut til Jørgen Strand Larsen som la inn hardt til Lars Jørgen Salvesen som breisidet ballen fra kloss hold bak en sjanseløs Adam Larsen Kwarasey.

Rett etter scoringen kom Ejuke til nok en skuddmulighet, men ballen gikk via en Sarpsborg-spiller og ut til et hjørnespark som ikke det ikke ble noe ut av.

Krigermål

Etter en drøy halvtime var det tid for utligning som best kan beskrives som et skikkelig krigermål. Sam Adekugbe la inn fra venstrekanten, Matthías Vilhjálmsson headet ballen mot mål, keeper måtte gi retur, Aron Dønnum kom flyvende inn og avsluttet, keeper ga nok en retur, men ballen gikk ut til Bård Finne som smadret ballen i nettmaskene. Den ballen skulle inn – og gikk inn!

På overtid i første omgang var gjestene nær en ny scoring, men frisparket til Kristoffer Larsen gikk i krysstolpen og ut. Det sto 1-1 til pause.

Rolig andreomgang

56 minutter var spilt da Vålerenga burde gått i ledelsen. En høy ball ble spilt fra egen halvdel og Adekugbe fikk plutselig fri vei mot mål, men kanadieren ble hardt presset og avslutninga gikk over mål.

Det var Vålerenga som var det beste laget i andre omgang, men det ble ingen flere store sjanser til noen av lagene. Kampen endte 1-1.