Lundström matchvinner på fotballens festdag

Vålerenga slo Kristiansuns Ballklubb 1-0 på Ullevaal stadion tirsdag kveld.

På en regntung Ullevaal-matte hadde Vålerenga invitert til fotballens festdag 16. mai, men det var lite som minnet om fest de første 20 minuttene.

Kristiansund sto høyt i banen og gjorde frispillinga vanskelig for våre ballførere, noe som resulterte i mange feilpasninger og en del kontringsmuligheter andre veien.

Aktive sidebacker

Etterhvert som omgangen gikk kom Vålerenga mer og mer til sin rett på hjemmebane, og selv om innleggene til tider var upresise var det tendenser til muligheter da Muhamed Keita og Ghayas Zahid kombinerte med backene, som kom opp langs sida.

Ullevaal-publikummet ropte på straffe da Ivan Näsberg gikk ned i feltet etter 25 minutter, men dommer Tore Hansen vinka korrekt spillet videre.

Kristiansund slo stort sett langt hver gang de vant ballen, og med en enslig spiss i front ble det lett match for Tollås Nation og Jääger i midtforsvaret.

Potte tett

Vålerenga hadde stort sett alt av ballinnehav den siste halvdelen av førsteomgang, men KBK tetta igjen og nekta Deilas menn innpass i 16-meteren.

Muhamed Keita måtte ut med skade før pause og ble erstatta av Henrik Kjelsrud Johansen. Med tanke på alle innleggene hjemmelaget kom til den første omgangen var det fornuftig med en hodespiller i feltet til omgang nummer to.

Det var tydelig at gjestene hadde gjort hjemmeleksa si før de ankom hovedstaden. I en 3-5-2, eller 5-3-2-formasjon defensivt, var det vanskelig for et balltrillende Vålerenga-lag å skape sjanser på et kompakt KBK-forsvar.

Med 70-30 i ballbesittelse den første omgangen og 0-1 i skudd på mål var det en del å ta tak i i pausa.

Lundström med årets første

Det var tydelig at de snakka godt i det kvartet de hadde i garderoben, for åtte minutter ut i andreomgang tok Vålerenga ledelsen.

Supporterne på Bendit-tribunen hadde god sikt til kampens første scoring (Foto: Espen Bjørneseth)

Robert Lundström løp opp og ned langs sida før hvilen, og med en god del upresise innlegg fant høyrebacken ut at han likesågodt kunne fyre av selv.

Det gjorde han med bravur og satte inn kampens første scoring med et kanonskudd i det lengste hjørnet.

KBK på offensiven

Gjestene måtte fremover i banen etter Vålerengas 1-0-scoring, og det var nære på at Christoffer Aasbak kopierte Lundstrôm etter 61 minutter.

KBKs venstreback forsøkte seg med et skudd fra langt hold, men ballen snek seg på utsiden av Marcus Sandbergs venstre stolpe.

Gjestene holdt trøkket oppe og skapte sin andre store sjanse på rad etter et langt innkast.

Sondre Sørli klinka til fra 12 meter og skuddforsøket endte opp med flipperspill inne i feltet. Heldigvis klarte Näsberg å få ballen unna farlig sone.

Vålerenga hadde nok med å forsvare seg de siste minuttene, og på overtid hagla det med skudd og innlegg rundt Sandberg.

Heldigvis klarte hjemmelaget å ri av stormen, og tok sin andre seier på rad.

Neste hjemmekamp er storoppgjøret mot Rosenborg, og allerede nå kan du sikre deg billetter til oppgjøret her