Lars Tjærnås slutter i Vålerenga

Vålerenga og Lars Tjærnås har i dag blitt enige om å avslutte samarbeidet.

Annonse:

Lars Tjærnås har i drøyt to år vært sjefsspeider i Vålerenga. Nå er Vålerenga og Tjærnås enige om å avslutte samarbeidet.

- Vi takker Lars for en fremragende innsats knyttet til det å bygge opp speiderapparatet og struktur rundt arbeidet med spillerlogistikk, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

Arbeidet hans videreføres nå av andre i og rundt støtteapparatet i klubben. Scouting blir med andre ord videreført som en viktig del av det å finne de beste unge utfordrerne i Oslo & omegn, både til a-lag og ikke minst til alle lagene i utviklingsavdelingen.

Lars Tjærnås har skrevet noen fine, avsluttende ord:

Tiden min i Vålerenga er over

Da jeg ble ansatt var det med et mandat om å strukturere spillerlogistikk. Drøye to år senere har speidergruppa samlet skrevet 3107 rapporter, og kartlagt langt flere spillere. En stor del av disse er unge lokale spillere. Flere av dem har allerede kommet til oss, enda flere vil gjøre det i framtiden. Det er et arbeid Vålerenga forhåpentlig kan nyte godt av i mange år framover. 

Den største delen av æren for det går til et speiderkorps jeg er mektig stolt av å ha vært en del av. Totalt har nesten 30 stykker arbeidet i korte eller lengre perioder, flere av dem hele perioden. Det er folk som har jobbet hardt - og krevd minimalt. En stor takk går til dem alle

En stor takk går også til alle de fantastiske folkene i klubben. Når du kommer inn døra på Valle, og de første du møter er "Hengern" og Kåre forstår du umiddelbart at dette er en spesiell klubb. Mitt største ønske videre er at alle som er så heldige å få arbeide der forvalter den spesielle sjelen i den spesielle klubben godt.

Selv fikk jeg være med på halvannet års opptur. 2018 var bedre enn sesongene før, våren 2019 ga enda større framgang. Høsten 2019 var blytung for alle involverte, også meg. Jeg våger imidlertid påstanden at framtiden seg ualminnelig lys ut. Jeg tror at Vålerenga igjen vil bli en maktfaktor i norsk fotball. Jeg håper det også, for Vålerenga vil alltid være en del av meg etter to perioder i klubben, og etter å ha stått på Store Stå med fattern allerede fra 60-tallet. 

Jeg ønsker klubben lykke til framover!

To fine perioder

Lars Tjærnås er dermed ferdig med sin andre periode i klubben. Vi takker nok en gang for innsatsen, med å mimre rundt et varmt minne fra Lars' første periode hos oss.

Den første perioden i klubben var som trener, og startet for over 20 år siden. Lars bidro den gangen blant mye annet til et av klubbens aller mest minnerike minner: Seieren sammenlagt mot Besiktas i Cupvinnercupen, da Kaasa spilte ballen opp til Lille-John.

Fra den gangen av, visste vi at mirakler kan skje. Takk for denne gang, Lars!

Z2o9FjBYSD0
Egil "Drillo" Olsen og Lars Tjærnås (t.v.) jubler etter 3-3 mot Besiktas. Vålerenga går videre til kvartfinalen. Foto: Tor Richardsen, Scanpix

 

Annonse fra Obos-ligaen: