Lørdag ettermiddag var det duket for generalprøve mot Kongsvinger på Gjemselund stadion.

Med flere gutter på landslagssamling og sentrale spillere utilgjengelig på grunn av skade, stilte Deila & co med hele syv juniorspillere på benken.

I tillegg måtte Ghayas Zahid kaste inn håndkleet like før avspark grunnet sykdom, og inn for han kom nykommer Chidera Ejuke.

To angrepsvillige lag

Vålerenga gikk ut i sin vante 4-2-1-3-formasjon og satte hjemmelaget under umiddelbart press.

Simen Juklerød prøvde seg på en avslutning som strøyk stolpen før minuttet var spilt, og like etter fikk Vålerenga frispark da Chidera Ejuke ble felt en halvmeter utenfor straffefeltet.

Forsøket fra Herman Stengel var dessverre noen centimetre for høy og ballen ble liggende igjen på nettaket.

Der gjestene hadde trøkket de første minuttene tok vertene over resten av omgangen, og straffa Vålerenga for balltap sentralt i banen.

Hjemmelaget i føringen

Kongsvinger hadde ingen planer om å gi Deilas mannskap noe gratis, og yppa seg flere ganger tidlig i oppgjøret.

Det er et ordtak som sier: "Det er av sine egne man skal ha det", og sjeldent har det passa bedre.

Fredag ble det klart at Niklas Castro hadde signert en toårsavtale med Kongsvinger, og lørdag sto han oppført i startoppstillinga mot Vålerenga.

En snau halvtime ut i oppgjøret ble Castro spilt fri i mellomrommet og klinka til fra 16-meteren. Ballen skøyt fart og endte i krysset, utagbart for Marcus Sandberg bakerst hos Vålerenga.

Det var slettes ikke ufortjent at vertene tok ledelsen, og heller ikke feil at lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til Kongsvinger. Omgangen bar preg av mye slurv og balltap fra begge lag, og dermed også dårlig rytme i det offensive spillet.

Güven dobla for vertene

Det gikk ikke mer enn fem minutter av andreomgang før vertene økte ledelsen til 2-0.

Etter mye klabb og babb i feltet endte ballen til slutt opp hos Kongsvingers kaptein, Adem Güven, og med en utspilt Marcus Sandberg kunne han enkelt sette ballen i åpent mål.

Moa reduserte

Vålerenga kom seg høyere i banen utover i omgangen, og da Simen Juklerød ble felt inne i Kongsvingers sekstenmeter og dommeren pekte på straffemerket, var Mohammed Abdellaoue sikker fra ellevemeteren.

Spissen sendte keeperen til høyre og ballen til venstre og dermed 1-2 halvtimen før slutt.

Moa kunne blitt tomålsscorer fem minutter senere da Herman Stengel sendte avgårde et frispark på bakre stolpe, men forsøket gikk utenfor.

777 tilskuere hadde tatt turen for å se lørdagens oppgjør, og det var hjemmesupporterne som fikk mest å juble for da dommeren blåste av for fulltid.

Det har allerede blitt brukt et ordtak i dette referatet, og da klinker vi likesågodt til med enda et: En dårlig generalprøve betyr en god premiere, og så får vi satse på at dette medfører riktighet når Viking kommer på besøk 3. april.

• Vålerenga - Kongsvinger 2-1 (1-0)