Kamp mot Ull/Kisa på Valle

Vi ønsker velkommen til årets første treningskamp hjemme! Ull/Kisa - Vålerenga spilles på Valle-feltet torsdag kl. 13.

Annonse:

Alle er velkommen på Valle på torsdag. Kl. 13 er det avspark i kampen, og det er gratis inngang. Det er foreløpig ingen tv-selskaper som har benyttet seg av anledningen til å vise dette lokaloppgjøret en tidlig torsdag ettermiddag i januar.

Sommertippekampen

Vi har møtt Ull/Kisa åtte ganger før, i merkelig konstellasjon kalt sommertippekamp, fire tellende kamper og tre treningskamper.

Første gang var helt tilbake i 1928, da de het Jessheim og vi vant 8-1 i 1. runde av cupen.

Så må vi fram til 1973, der vi møttes to ganger. Først i cupens andre runde, der vi vant 1-0 etter scoring av Terje ”Gubben” Gulbrandsen. 

Sommertippekampen gikk av stabelen i 1973. Ull/Kisa vant 4-2, etter to scoringer av klubblegenden Arild Dønnum, mens John Hansen og Torbjørn Kristiansen scoret de øvrige målene. Seieren innbrakte for øvrig 5000 kroner fra Norsk Tipping. Alt dette og mer til kan man lese seg til på Ull/Kisas utmerkede hjemmesider.

Hattrick av Bojan

Vi møtte dem på Ullevaal i 3. runde av cupen i 2009 og vant 5-3 etter hat trick av Bojan Zajic. Også Mohammed Fellah og Krisofer Hæstad tegnet seg på scoringslisten.

I 2012 møttes vi til treningskamp i oppkjøringa og i sommerpausen. Første oppgjør endte 2-1 til Ull/Kisa og den andre vant vi 4-2.

Vårt siste møte var 29. januar i fjor og kampen endte 3-1 til oss etter scoringer av Bård Finne, Sander Werni og Chidera Ejuke.

Status før kampen

Vålerenga kommer til å matche så mange spillere som mulig i denne kampen.

Foreløpig ser det ut til at Lædre Bjørdal og Nakkim er klare for kamp igjen, mens det kan bli litt for tidlig for Camara (syk). Felipe Carvalho har unnlatt å møte til avtalt tid her i Oslo, og veldig lite tyder på at han er aktuell for kampen.

Tollås Nation tar det fortsatt pent med et kne i klar fremgang, og Larsen Kwarasey er i ferd med å få orden på ryggen. Kampen kommer allikevel antagelig litt tidlig for veteranene.

Se oversikt over øvrige treningskamper og treningstider her.

Annonse fra Obos-ligaen: