Juklerød klinka til fra 25 meter da Vålerenga vant 3-1

Vålerenga hadde full kontroll i møtet med den estiske klubben.

Fredag formiddag var det duka for treningskamp mellom Vålerenga og estiske Nomme Kalju på Intility Arena.

Med flere spillere på landslagsoppdrag var det mange som fikk sjansen til å vise seg frem for trenerteamet, og den sjansen tok de også godt vare på.

Både Ernest Agyiri og Fitim Azemi viste at kampformen virkelig er i anmarsj, og sistnevnte satte også inn Vålerengas andre scoring fra straffemerket.

Skudd fra 30 meter

Vålerenga var som vanlig det førende laget på eget gress, men det gikk nesten en hel omgang før laget fikk kampens første nettkjenning. Simen Juklerød hadde tatt plass i returrommet etter en corner, og da ballen trilla ut på nærmere 30 meter, klinka venstrebacken kula kontant inn i nettet bak en forfjamsa estisk keeper.

1-0 sto seg til pause, og selv om gjestene hadde en gylden mulighet til å ta ledelsen halvveis i omgangen etter et svakt utspill av Sandberg, var det ingenting å si på at Oslos stolthet leda ved halvtid.

Fitim Azemi satte inn 2-0 på straffe i fredagens treningskamp (Foto: Kenneth Berger)

Straffescoring

Allerede tre minutter ut i den andre omgangen dobla Vålerenga ledelsen. Chidera Ejuke dribla seg inn i 16-meteren til Nomme Kalju og ble felt. Dommeren pekte korrekt på straffemerket, og Fitim Azemi satte enkelt inn 2-0.

Peter Michael og Felix Horn Myhre erstatta Chidera Ejuke og Daniel Fredheim Holm etter en drøy times spill, og da kampuret viste 75 minutter satte Michael inn 3-0 for Vålerenga via en estisk forsvarer.

Gjestene fikk et trøstemål på overtid etter en corner, men Vålerenga vant fullt fortjent på Intility Arena. Nå venter en restitusjonsøkt på lørdag, før gutta får noen velfortjente dager fri.

Vil sette publikumsrekord

Neste kamp for Vålerenga er borte mot Sarpsborg 08 mandag 2. påskedag. Østfoldingene tar sikte på publikumsrekord når hovedstadslaget kommer på besøk, og halvparten av våre tildelte billetter er allerede revet vekk. Vil du være sikker på å få plass på den nye bortetribunen, bør du kjøpe billetter nå.

Dette gjør du her

Damene serieåpner

Lørdag ettermiddag er det duka for serieåpning i Toppserien når Vålerenga tar imot LSK Kvinner til derby på hjemmebane. Kampen sparkes igang klokka 17.00 på Intility Arena.

Vålerenga - Nomme Kalju 3-1 (1-0)