Ibrahim med kremmerhus mot U21

Vålerenga spilte 1-1 mot Norges U21-landslag i tirsdagens treningskamp. Les kampreferat her!

Tirsdag ettermiddag spilte Vålerenga treningskamp mot det norske U21-landslaget på Intility Arena. Allerede etter snaue minuttet tok Norge ledelsen, da en uheldig Marcus Sandberg skled og Runar Espejord kunne trille ballen i det åpne målet.

Norge fortsatte å sette høyt press på Vålerenga i kampens åpningskvarter, men etterhvert kom hjemmelaget mer inn i kampen, og Abdisalam Ibrahim kunne ha utligna da Bård Finnes presise innlegg traff midtbanespilleren ved bakre stolpe. Skuddet gikk imidlertid utenfor og lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Stjernetreff

I pausa virka det som om Vålerenga hadde bestemt seg for å stå høyere i banen og legge press på det unge norske laget. Det lyktes godt. Spillet foregikk stort sett på Norges banehalvdel og det var fullt fortjent da Abdisalam Ibrahim fikk stjernetreff etter drøye timen spilt. Skuddet fra 25 meter var knallhardt og fløy som et prosjektil inn i Per Kristian Bråtveits høyre kryss.

Stolpene i veien

Etter dette satte Vålerenga inn et voldsomt press og radet opp det ene gode angrepet etter det andre. Først smalt ballen i stolpen fra innbytter Chidera Ejuke, før Simen Juklerøds skudd traff den andre stolpen. Rett etter måtte keeper Bråtveit vise fram sitt ytterste etter at et nydelig opprullet angrep endte opp hos Samuel Adekugbe, som smalt til med sin venstrefot.

Saken fortsetter under bildet.

Vålerengas toppscorer i 2. divisjon fikk sin debut for A-laget i tirsdagens treningskamp (Foto: Kenneth Berger)

Unggutter fikk sjansen

Mot slutten av oppgjøret fikk en rekke unggutter sjansen til å vise seg frem, og de gjorde en god figur mot et godt norsk U21-landslag. Leo Cornic, Sakarias Opsahl og Sander Werni er alle blant våre store talenter og gjorde sine saker godt.

Kampen ebbet til slutt ut med uavgjort, etter to omganger som sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen var godt fornøyd med:

- Vi er veldig glade for å ha fått gjennomført denne kampen. Den blir viktig i forberedelsene til møtet med Brann på søndag, sier han, og legger til:

- Det var en kamp med høy intensitet, og to lag med god struktur gjennom samfulle 90 minutter. Spesielt gledelig var det at innbytterne gjorde en veldig god innsats og gjorde seg godt bemerket, avslutter Ingebrigtsen.

Ønsker du å se kampen i sin helhet, finner du den nederst i saken. Hvis du kun vil se målene, er det svært lett å spole seg frem i samme video.

Vålerenga - Norge U21 1-1 (0-1)