Ghayas Zahid solgt til Apoel FC

Vålerengas nummer 10 får oppfylt proffdrømmen og skal spille Champions League med den kypriotiske seriemesteren.

Vålerenga og Apoel FC er enige om en overgang for Ghayas Zahid. Den offensive midtbanespilleren får dermed oppfylt proffdrømmen og har signert en 4-årskontrakt med den kypriotiske storklubben. 

Saken fortsetter under bildet. 

Møter Real Madrid, Dortmund og Tottenham

Apoel FC har lang fartstid med spill i Europa, og kan skilte med hele 20 seriemesterskap, 19 cupmesterskap og elleve supercuper i Kypros. De blå og gule tok seg til kvartfinalen i mesterligaen i 2011/2012-sesongen, men tapte mot Real Madrid.

I år er hovedstadslaget igjen klar for det gjeve selskap og skal i aksjon mot de regjerende mesterne i Champions League, Dortmund og Tottenham, og det med en 22-åring fra Mortensrud i troppen. 

Jeg er veldig glad for at dette gikk i orden, og gleder meg til nye utfordringer i Apoel. Tida i Vålerenga har vært helt fantastisk, og selv om jeg nå får oppfylt drømmen er det også trist å forlate klubben i mitt hjerte.

— Ghayas Zahid

Zahid hadde ett år igjen av kontrakten med Vålerenga, men etter å ha spilt nesten hele sin karriere i klubben, går nå ferden videre. 

- Vålerenga ønsker å være en klubb som utvikler spillere, med et mål om å kunne selge en del av disse spillerne til større klubber og ligaer i utlandet. Gevinster ved slike salg reinvesteres i videre klubbygging og utvikling – og vi skal heller ikke glemme at det da også tilføres midler til andre klubber i Oslo og omegn, sier daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth. 

- Ghayas har hatt en drøm om å spille i utlandet, og vi ønsker selvsagt ikke å stå i veien for dette, sier hovedtrener Ronny Deila og legger til: 

- Han har vært en svært viktig spiller for oss i mange år, men nå er tiden inne for at gutten skal få ta steget ut, og vi ønsker han alt godt i Apoel. 

Ser frem til utfordringene som venter

Zahid er allerede på vei til Kypros og har forhandlet frem sin personlige avtale. Kvartfinalen mot Rosenborg ble dermed den siste kampen i blått for denne gang. Nå ser han frem til å spille Champions League med sin nye klubb, noe som har vært målet i mange år. 

- Jeg er veldig glad for at dette gikk i orden, og gleder meg til nye utfordringer i Apoel. Tida i Vålerenga har vært helt fantastisk, og selv om jeg nå får oppfylt drømmen er det også trist å forlate klubben i mitt hjerte, sier Zahid og legger til: 

- Med ny stadion på Valle, semifinale i cupen og fortsatt mange poeng å spille om i serien, blir det spennende å følge klubben utover. Når jeg engang vender tilbake, blir det nok i blått på Valle, avslutter han. 

Ghayas Zahid debuterte for Vålerenga i 3-1-seieren over Odd på Ullevaal Stadion i august 2011. Siden den gang har det blitt 128 kamper og 38 mål. Nå fortsetter karrieren i Kypros og vi ønsker han alt godt! 

Se intervju med Ghayas i vinduet under: 


Annonse fra Eliteserien: