Fornøyd med endringer i terminlista

Vålerenga var en sterk pådriver for å endre når Eliteserien skal starte.

Mandag ble det klart at Eliteserien 2020 starter tre uker senere enn det som var planlagt, samt at det skal spilles flere kamper om sommeren når gresset er på sitt grønneste. Dette gleder daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth.

– På et møte med de daglige lederne tidligere i år fremmet vi et konkret forslag til en løsning med senere seriestart 2020. Tilbakemeldingene var først at dette var vanskelig å få til, men det ble etter hvert igangsatt en god prosess. Vi er naturligvis svært fornøyde med at NFF har lyttet til klubbene og publikum. Norsk Toppfotball (NTF) fortjener også skryt for deres bidrag i denne saken, sier han.

Starter i april

Opprinnelig var datoene for seriestart og serieavslutningen fastsatt for de neste tre årene, men terminlista for 2020 får nå følgende endringer;

  • Seriestart utsettes tre uker, til første helg i april.
  • Det legges opp til spillefri i Eliteserien under gruppespillet i EM. Seriespillet tas opp igjen når cupspillet starter og Eliteserien vil da bli spilt på hviledager i EM.
  • Seriespillet avsluttes siste helg i november.

– Eliteserien er sammen med A-landslaget juvelen i norsk herrefotball, og da kan vi ikke prioritere vårt premium-produkt bak yngre landslag ved oppsett av terminlista. Vi vet at supportere og samarbeidspartnere foretrekker å dra på kamp når sola skinner om sommeren fremfor å hutre i iskalde forhold i mars og desember. Vi mener også at tidlig seriestart ville betydd enda flere avbrekk i sesongen, som ville medført restart av ligaen. Slik det er besluttet nå blir det færre pauser, og kortere pauser.

Ønske fra klubbene

NFF bekreftet mandag at endringene blir en realitet allerede kommende sesong.

– Klubbene, via NTF, ba i vår om en ny vurdering basert på at man ønsket å starte noe senere og samtidig spille Eliteserie under deler av sommerens EM. Forbundsstyret har imøtekommet klubbenes ønsker, forteller leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

Cupfinalen flyttes fra sesongslutt til midten av oktober, som ikke var et ønske fra Vålerenga.

– Vi hadde ønsket at sesongen ble avsluttet med cupfinalen, men totalt sett mener vi at terminlisten nå er endret til det positive, avslutter Espeseth.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: