Før kampen mot Sarpsborg 08

Vålerenga har en solid statistikk mot østfoldingene. Les deg opp før jubileumskampen her!


Søndag 21. mai går turen til Satpsborg stadion for våre gutter. Vålerenga skal spille sin kamp nummer 1200 i den øverste divisjonen og har statistikken på sin side. 

Siden 2010 har Sarpsborg 08 og Vålerenga møttes elleve ganger (1 NM-kamp), og i syv av oppgjørene har Vålerenga endt opp med tre poeng. 

På bortebane

I fjor laga vi et heidundranes leven på tribunen og tok med oss alle poenga hjem til hovedstaden. Rasmus Lindkvist og Mohammed Abdellaoue sørga for 2-0-seier og stormende jubel, i det som var en solid bortekamp.

Til helga er det meldt 20 grader og sol, og med to lag i fin flyt ligger alt til rette for at det skal bli en strålende kamp også i år. 

Se målene fra fjorårets kamp i vinduet under:


I 2017

Geir Bakkes mannskap har hatt en solid start på årets sesong og står med 17 poeng etter de ni første rundene. Det holder til en 4. plass, tre poeng bak serieleder Rosenborg. 

Annonse:

På fotballens festdag tok Sarpingene en sterk 2-1-seier på Åråsen, etter at Kristoffer Zachariassen og Patrick Mortensen putta ett hver. 

For Vålerengas del ble det en tøff start på sesongen, men etter seier i Ålesund og full pott mot Kristiansund 16. mai ligger Deilas menn på 7. plass med 13 poeng. 

Troppen

Vålerenga har sakte, men sikkert fått flere og flere tilbake i full trening. Både Daniel Fredheim Holm, Samuel Kari Fridjonsson, Felix Horn Myhre og Ernest Agyiri er skikkelig på gang. 

Førstnevnte fikk de siste femten minuttene mot Kristiansund, mens de tre andre skal bruke rekruttkampene til å komme tilbake for fullt. 

Christian Grindheim og Muhamed Keita måtte av banen med skader i de to siste kampene, men nærmer seg spill igjen. Begge skal testes inn mot søndagens oppgjør og det samme gjelder Simen Juklerød, som har slitt med en lyskestrekk. 

Rasmus Lindkvist jubler for 1-0-scoringa mot Sarpsborg 08 i 2016 (Foto: Digitalsport)
Rasmus Lindkvist jubler for 1-0-scoringa mot Sarpsborg 08 i 2016 (Foto: Digitalsport)

Kort

Ghayas Zahid, Daniel Berntsen og Ivan Näsberg står med to gule kort hver etter de ni første rundene, og må stå over oppgjøret mot Rosenborg 28. mai om de havner i boka til dommer Hagenes i søndagens kamp. 

Det samme gjelder for Sarpsborg 08s Ole Jørgen Halvorsen, Matti Nielsen og Joachim Thomassen. 

Dommere

Kristoffer Hagenes er kampens hoveddommer, og skal dømme Vålerenga for første gang denne sesongen. Med seg har han følgende trio: 

Assistentdommere:
Morten Jensen, Fjellhamar FK
Harald Strand, Midtbygdens IL
4. dommer:
Per Erik Haugen, Rælingen FK

Er du en av dem som må se kampen fra sofaen, sendes den på Eurosport Norge kl. 18.00. Har du derimot tenkt deg til Sarpsborg, men ikke fått fiksa billett enda kan du gjøre dette her

Annonse fra Eliteserien: