Finne-magi da Vålerenga herjet

Bård Finne og Vålerenga slo FK Haugesund hele 4-1 på bortebane søndag kveld. Se høydepunktene!

Bare én gang hadde Vålerenga slått FK Haugesund på bortebane, men det var før søndagens kamp. Oslos Stolthet klinte til med 4-1-seier!

Saken fortsetter etter høydepunktene:

Finne-show

Adam Larsen Kwarasey har ikke fått trent maksimalt denne uka på grunn av plager med ryggen så det var Kristoffer Klaesson som tok plass mellom stengene, i det som var debuten i Eliteserien.

18-åringen hadde svært lite å gjøre i den første omgangen og reddet det ene skuddet som kom.

Men det var en annen som stjal overskriftene ifør pause: Bård Finne. Se bare her:

• 14 minutter: Matthías Vilhjálmsson brystet et innkast til Chidera Ejuke, fikk ballen tilbake, sendte den til Bård Finne som skjøt knallhardt i det korteste hjørnet. 0-1.
  • 39 minutter: Ejuke spilte gjennom Finne, bergenseren la ut 45 grader til Aron Dønnum som på akrobatisk vis sendte ballen i nettmaskene fra liggende posisjon. 0-2.
  • 41 minutter: Vålerenga slo kontra og Sam Adekugbe stormet opp i angrep på sin venstreside, fant Finne foran mål. Han sendte en Haugesund-spiller i pølseboden med en nydelig finte før han satte ballen i lengste hjørne. 0-3.

Aron Dønnum FKH_spx
Aron Dønnum like etter han har scoret 2-0 målet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Vi var et nummer for små, konstaterte FK Haugesund-kaptein, og tidligere Vålerenga-kaptein, Christian Grindheim til Eurosport på vei inn i garderoben. Vålerenga gikk på sin måte inn til hvilen med en 3-0-ledelse til tonene av «Se, der danser Vål´enga» fra de tilreisende supporterne fra Oslo.

Hektisk andreomgang

Den andre omgangen startet rolig, men etter en drøy time smalt det igjen. Adekugbe la inn, ballen ble klarert rett i beina på Ejuke som kontrollert satte inn 4-0. Etter 69 minutter skjedde det plutselig veldig mye:

Ballen ble løftet inn bak vålerengaforsvaret, og der hele Haugesund Stadion trodde reduseringa var et faktum, kastet Klaesson seg inn og reddet forsøket fra Martin Samuelsen som kom 30 centimetere fra linja. Enorm redning av debutanten!

tdc743d0
Kampen var preget av mange dueller. Her ved Matthías Vilhjálmsson. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sekunder senere dro Ejuke seg fri fra sin venstrekant, men avslutningen ble mesterlig reddet. Kort tid der etter sendte Klaesson en klarering retning Finne som plutselig hadde enorme rom på høyrekanten. Han la inn til Vilhjálmsson, men keeper fikk slått ballen via stolpen og ut.

Hjemmelaget skulle til slutt overliste Klaesson og Vålerenga. 77 minutter var spilt da Haugesund fikk frispark fra 35 meter. Ballen ble slått inn på bakerste der Ibrahima Koné headet inn 1-4-målet.

Men flere mål ble det ikke, og Vålerenga tar med seg alle tre poengene hjem til Oslo.

Kampfakta:

FK Haugesund - Vålerenga 1-4 (0-3)

Haugesund Stadion, 3.817 tilskuere.

Mål: 0-1 Bård Finne (14), 0-2 Aron Dønnum (39), 0-3 Finne (41), 0-4 Chidera Ejuke (62), 1-4 Ibrahima Koné (77).

Gult kort, Vålerenga: Efraín Juárez, Aron Dønnum, Christian Dahle Borchgrevink og Herolind Shala.

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson - Efraín Juárez (Christian Dahle Borchgrevink fra 73. min.), Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg (Markus Nakkim fra 68.), Sam Adekugbe – Magnus Lekven, Herolind Shala – Aron Dønnum (Erik Israelsson fra 82.), Matthías Vilhjálmsson, Chidera Ejuke – Bård Finne.

Toppbilde: Bård Finne gratuleres etter kampens første mål. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix